Magazin Srbija

Vacić kandidtat za predsednika, Vučića šalje u penziju, Đilasa u zatvor

misa-vacic
Foto: BBC na Srpskom

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić najavio je da će se kandidovati na izborima za predsednika Srbije, koji će biti održani 3. aprila ove godine.

Vacić je, na konferenciji za novinare u Beogradu, rekao da ne žele „ni da se udružuju sa onima kojima je vrhovna komanda u stranim ambasadama, ni da podrže postojeću vlast, već da pokažu da postoji i najzdraviji deo naroda koji je spreman da sopstvenim političkim pravcem kreće, suverenistički, patriotski i da pokaže da ima veliki udeo u političkom bitisanju Srbije“.

Vacić je rekao da je vreme da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „ode u penziju“, a lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas „u zatvor“.

On je rekao da će Srpska desnica kampanju početi u sredu iz Niša, gde će održati konferenciju za novinare o programu sa kojim će izaći na predstojeće izbore.

Vacić je još jednom pozvao „srpske rodoljube“ da 3. aprila izađu na zajedničkoj listi za parlamentarne izbore.

– Sabrane snage Srpske desnice, ali i druge patriotske opcije, sve redom, od Zavetnika, preko suverenista do DSS, radikala, sve koje se definišu kao patriote i rodoljubi nesumnjivo bi imale dvocifren broj i najviše posle liste koja će biti na čelu sa koalicijom okupljenom oko SNS – rekao je Vacić.

Na pitanje da li bi radi zajedničkog kandidata povukao svoju kandidaturu za predsednika Srbije ukoliko bi se do raspisivanja izbora neka od partija sa kojom želi koaliciju odazvala na njegov poziv, Vacić je odgovorio „da bi, ukoliko bi se to desilo, bio spreman da razmisli o povlačenju svoje kandidature“.

– Svoju kandidaturu ističem kao jedan vid izazova prema svima njima da shvate koliko sam ozbiljan da niko ništa neće uraditi ako ne sednemo svi zajedno – rekao je Vacić.

Izvor: FoNet

Ostaće đubre do kraja

Redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • evo ga jos jedan koji bi da uzme pare iz budzeta za predizborne aktivnosti i da dobije neki promil glasova…Šećerevskog nikad dosta…

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
198 Shares
198 Shares
Share via
Copy link