Srbija

Užas u zatvoru u Padinskoj skeli: Zatvorenik umro od posledica silovanja drškom metle

zatvor
Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Zatvorenik S.B. stariji od 70 godina preminuo je u zatvoru u Padinskoj Skeli 4. februara ove godine, rečeno je za “Telegarf.rs“.

Kako se nezvanično saznaje “Blic“, smrt je, kako se sumnja, posledica silovanja drškom od metle, usled kog je došlo do povreda unutrašnjih organa.

Obdukcija će pokazati precizan uzrok smrti.

Nezvanično, preminuli je bio u zatvoru zbog izdržavanja kazne od 30 dana za kršenje Zakona o javnom redu i miru.

Tužilaštvo je naložilo istragu kako bi se utvrdili svi detalji njegove smrti.

Kako se sumnja njega su maltretirali stari zatvorenici.

Pretpostavlja se da je on najverovatnije umro nakon dugog mučenja, silovanja i prebijanja. Nezvanično, žrtva je u više navrata trpela jezivo nasilje.

Trojica osumnjičenih zatvorenika saslušana su prethodnih dana, a istražuju se tvrdnje da su cimeri ubijenog mučili i silovali drškom od metle.

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao “Blic” preminuli S.B. je često bio u modricama, međutim, verovatno iz straha, on je lekarima na pregledu govorio da je sam padao i nije smeo da prijavi nasilje.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinska Skela) zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima.

“Upava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da neće tolerisati ponašanje ovih zaposlenih koji zaobilaze jasno propisane procedure prilikom obavljanja njihovih radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrožije sankcionisani”, kažu iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako “Telegraf.rs” piše, upravnik ovog zavoda Vladimir Bukvić koji je tu funkciju obavljao od 2018. godine premešten je na niže radno mesto i ubrzo je postavljena druga osoba, dok je Uprava reagovala pokretanjem disciplinskih postupaka, a u saopštenju MUP-a se navodi sledeće:

“Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinskoj Skeli) zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima. Ovi državni službenici nisu obavestili pretpostavljene o vanrednom događaj u kome su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica za koje se sumnja da su naneli povrede prekršajno kažnjenom licu S.B. koji je preminuo 4. februara 2024. godine, navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da “neće tolerisati ponašanje onih zaposlenih koji zaobilaze jasno propisane procedure prilikom obavljanja njihovih radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrože sankcionisani”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe i da su o svim saznanjima obavestili nadležno tužilaštvo koje će utvrditi da li ima elemenata krivičnog gonjenja.

Zatvorenici u balkanskom zatvoru kraj godine slavili uz muziku, hranu i piće, na žurki i policajci

Izvor: Blic.rs

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

144 Shares
144 Shares
Share via
Copy link