Nakon što smo naišli na ovaj sveprisutni trend na internetu, poklekli smo i prelomili da ipak posolimo lubenicu. Bili sam vrlo skeptični i nismo očekivali bilo šta osim upropašćene poslastice, ali silno smo se prevarili.
O čemu se zapravo radi? Sigurno ste primetili da je iz godine u godinu sve teže naći onu pravu, slatku lubenicu od koje voda sama polazi na usta. Sve su nekako vodenaste i bezukusne, zar ne? E, tu pomaže so zahvaljujući kontrastu koji pravi u odnosu na slatki ukus lubenice, a pritom će odstraniti i dobar deo vode, pa ostaje samo slasni deo lubenice.
Ne samo to, so vas tera da proizvodite više pljuvačke, pa vam lubenica i zbog toga deluje još slasnije.
Ono na šta treba da obratite pažnju je da ne preterate – mali prstohvat soli na celu krišku lubenice. Ako preterate, upropastićete sve jer nećete osetiti sladak ukus, samo so.
Probajte, uverićete se i sami da ideja uopšte nije loša!
Dodaj komentar