Magazin

Uvek postoji taj jedan muškarac

Bez obzira na sve veze, kraće i duže, brak i decu, čak i razvode i nove brakove, u životu svake žene postoji taj jedan muškarac. Onaj kojem se vraćala iznova, znajući koliko pogrešan može biti i koliko neizostavan u istom trenutku. Postoji taj jedan muškarac zbog kojeg znaš da nikoga više nikada nećeš voleti tako ludo, jako i naivno, a voleti dakako hoćeš, ali drugačije se vole drugi muškarci. Taj jedan je uzeo svu ljubav za sebe na svoj pohlepni i sebični način.

Taj muškarac te nikada nije ostavljao ravnodušnu, jer si ga ili volela ili mrzela. Nekada i u isto vreme, dok si sebi govorila da možeš bolje, da zaslužuješ bolje. Znala si to tada, jednako kao što znaš i sada kada napokon nisi s njim, ali dio tvoga bića jeste. On je bio taj s kojim su tišine bile savršene, jer ih niko nije prekidao besmislenim pitanjem: „O čemu razmišljaš?“ Znali ste to oboje i razumeli se. On je bio taj s kojim ti nijedan od stavova nije imao čvrste temelje, jer si kršila vlastita pravila samo kada ga vidiš.

Postoji taj jedan muškarac zbog kojeg znaš da nikoga više nikada nećeš voleti tako ludo, jako i naivno, a voleti dakako hoćeš, ali drugačije se vole drugi muškarci.

On je bio taj koji dovede svet u kvadrate stana iz kojeg ne morate celi vikend izaći. A ti si obožavala izlaziti i govorila kako je smisao u dinamičnosti i kako taj neki „Savršeni“ mora ispuniti čitavu listu želja, imati inovativne predloge, davati nove ideje. U suštini nije morao ništa, jer ako on nije bio TAJ kojeg se sećaš sa osmehom na licu, džaba mu celi kosmos ideja. Nikada nije bilo bitno gde ste, jer ste donosili neke nove svetove u svaki trenutak vašeg zajedništva.

On je bio taj muškarac kojem si se vraćala kada prekineš novu vezu. Uverena da se može s njim biti prijatelj. A oči nikada prijateljstvo u njemu nisu videle. Uvek si mu se vraćala, jer si znala da povratak znači nova nada za vas dvoje. Uteha, spokoj i emocija. Vraćala si mu se kao sedativu kada te život proždire. On je bio svetlo tvoje tame, koju si stvarala verujući da ti je u njoj lepo.

bivši momak-ljubav

On je bio taj muškarac kojem si se vraćala kada prekineš novu vezu. Uverena da se može s njim biti prijatelj. A oči nikada prijateljstvo u njemu nisu videle.

On je bio taj koji ti je čestitao sve rođendane, praznike i javljao se kada god je želeo, jer je uvek znao da može. Nikada mu nisi imala snage reći NEMOJ! Nećeš mu to ni danas reći, dok mu želiš sve najbolje u budućem životu sa nekom novom ženom i dok ga srećeš možda na ulici sa svojim izabranikom. Birali ste neke lakše ljude za suživot, jer sa vama je uvek bilo haotično. On je bio taj koji je hteo sve od tebe ili ništa. Nikada te polovičnu nije voleo, a ni davao sebe onda kada to ide na gramažu. Danas oboje vagate neke lagane ljude i u skladu s tim dajete sebe. A jednom davno dali ste sebe u nepovrat.

par-ljubav

Uvek postoji taj jedan muškarac koji je tvoj sinonim za ljubav i koga spomeneš kada neko pita za tvoju prošlost. Bez obzira na to što je neko drugi tvoja sadašnjost i što planiraš budućnost negde daleko od njega. Uvek postoji taj jedan muškarac zbog koga bi ostavila sve samo da on to zatraži. Ali dobro znaš da neće baš kao što se ni ti ne usudiš više tražiti. Ono što je davno izgubljeno, a ipak sačuvano. Negdje na dnu srca kao težak temelj za nove ljude da izrastu.

On je bio taj koji je hteo sve od tebe ili ništa. Nikada te polovičnu nije voleo, a ni davao sebe onda kada to ide na gramažu.

Umrla je na porođaju, ali je sinu i suprugu ostavila čaroban poklon

Avatar

Sara Velaga

Zaljubljena u olovku i papir, koje povremeno vara sa tastaturom. Sve zbog jedne iste ljubavi prema pisanoj riječi.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

212 Shares
212 Shares
Share via
Copy link