Magazin

Zbog upada u migrantski centar u Obrenovcu osuđen na 8 meseci zatvora

Muškarac F.R. koji je početkom maja automobilom nasilno ušao u Prihvatni centar za migrante u Obrenovcu pravnosnažno je osuđen na osam meseci zatvora zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, rečeno je Insajderu u Osnovnim javnim tužilaštvom u Obrenovcu.

– On je osuđen nakon što je zaključio sporazum sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Obrenovcu o priznanju krivice zbog navedenog krivičnog dela – rekla je za Insajder Portparolka ovog Tužilaštva Danijela Sinđelić.

Ona je navela da je Tužilaštvo tokom ove istrage saslušalo okrivljenog, ispitalo je veliki broj očevidaca, obavilo veštačenje neuropsihijatra koji je zaključio da je bio uračunljiv, nakon čega je zaključen sporazum o priznanju krivice.

F.R. je automobilom u punoj brzini upao u Migrantski centar u Obrenvcu 6. maja i to prenosio uživo na Fejsbuk nalogu.

– Izrazićemo svoje nezadovoljstvo prema hiljadama migranata koji su doseljeni u Obrenovac tako što ćemo da uđemo u migrantski centar, bivšu kasarnu. Evo vojske – rekao je tom prilikom F. R.

On je iste večeri priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a Tužilaštvo je krivično delo kvalifikovalo kao nasilničko ponašanje i zatražilo pritvor od 30 dana.

Osnovni sud u Obrenovcu prvobitno je odbio predlog Osnovnog javnog tužilaštva za određivanje pritvora nakon čega je pušten na slobodu.

Na ovakvu odluku suda usledila je žalba Tužilaštva, a Osnovni sud u Obrenovcu je preinačio prvobitnu odluku pa F.R. ponovo uhapšen.

Član Levijatana kolima uleteo u centar za migrante koji obezbeđuje vojska (video)

59 Shares
Share via
Copy link