Srbija

Na Kablaru zbog parkinga uništavaju hektar šume i zalivaju betonom

Foto:Ilustracija

U toku je uređenje puta ka samom vrhu Kablara. Put je bio u jako lošem stanju i vapio je za popravkom. Međuutim, počela je i izgradnja parkirališta za automobile i autobuse, ali se zida i gradi kao da se radi o samom centu grada, bez poštovanja novih ekoloških standarda i očuvanja zelenila i same šume. Na to ukazali sugrađani koji su se juče bili na Kablaru i koji su bili zatečeni stepenom uništenja šume.

– Imamo potrebu da vam prosledimo slike sa vrha Kablara iz sela Rošci. Doterana je teška mehanizacija (bageri, kamioni, valjak itd..). Šuma se seče nemilice, nema table, prijavljenog gradilišta (početak i završetak radova, ko je odgovorno lice, investitor i naručilac posla), a kad radnike pitaš “šta se gradi” oni kažu pitajte gradonačelnika Čačka Miluna Todorovica i direktora TOČ-a Vojina Jakovljevića, rekao je sagovrnih Ozonpres. net.

On je dodao da se pita  kao gradjanin Čačka, dal je to njihova privatna svojina da rade kako oni žele i hoće?!

– Radi se o ogromnoj površini, po slobodnoj proceni oko hektar. Ako već prave parkiralište zar nisu mogli da ga urade od prirodnih materijala, kao što su zemlje u regionu napravile, da iskoriste stabla kao prirodnu hladovinu – pitaju se Čačani.

Podestimo, narodni poslanik SNS Bratislav Jugović, optužio je prilikom poslednjeg gostovanja na TV Hepi gradonačelnika Miluna Todorovića da „forsira“ postavljanje betona po gradu jer ima interes od toga.

Izvor: Ozonpress.net

Kineska firma upala na privatne parcele kod Čačka, ljudima dali rok od 60 dana da se isele

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
182 Shares
182 Shares
Share via
Copy link