Magazin

Roditelji u šetnju Umagom poveli psa, a 7-mesečnu bebu ostavili u usijanom autu (VIDEO)

umag
Printscreen collage

Akcija spasavanja bebe iz automobila na parkingu završena je uspešno, a ova vest uznemirila je hrvatsku i regionalnu javnost.

Naime, vatrogasci u Umagu primili su uznemirujuću dojavu u sredu nešto pre 13 časova. U parkiranom automobilu sa zatvorenim prozorima po jakom suncu ostavljena je beba bez nadzora bilo koga starijeg. Prolaznici su primetili da se u zaključanom vozilu nalazi beba u korpi i odmah obavestili vatrogasce, Hitnu pomoć i policiju.

– Na poziv policije u 12:54 poslata su dva vatrogasca sa jednim vozilom. Videvši u kakvom je stanju dete, bez oklevanja razbili smo staklo na autu, izvukli dete i zbrinuli ga sve do dolaska Hitne. Srećom dete je u redu, ali preventivno je prebačeno u bolnicu u Izolu, na detaljnu kontrolu. Sigurno se pitate gde su u toj priči roditelji deteta. I mi smo se pitali. Nakon što smo dete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dečija kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas – napisali su vatrogasci na profilu na Fejsbuku.

Bojan Štokovac, zapovednik vatrogasne jedinice u Umagu, novinarima je rekao da su građani zvali i preneli informaciju da je dete ostavljeno u zaključanom autu sa zatvorenim prozorima 45 minuta, navedeno je iz istarske policijske uprave.

– Nemamo reči na tu intervenciju. Nije to telefon da ga zaboraviš u autu. Moji momci nisu previše razgovarali sa roditeljima jer je došla policija, ali u autu je bilo 50 stepeni, dete je u autu bilo sigurno pola sata, 45 minuta… Možete misliti u kakvom je bilo stanju – izjavio je zapovednik Štokovac za Dnevnik.hr.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su stigli lokalni reporteri, roditelji su se pravdali da su bebu zaboravili u automobilu.

Đuro i Ilinka životnu ušteđevinu ostavili deci Srbije, živeli u Kanadi ali svoje korene nisu zaboravili

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

96 Shares
Share via
Copy link