Magazin Svet

Oproštajna poruka ukrajinskog komandanta u Mariupolju: Ovo su nam poslednji sati

sergej-volina

Sergej Volina, komandant ukrajinskih marinaca koji se bore u poslednjem uporištu Mariupolja rekao je da su njegove snage „možda suočene sa našim poslednjim danima, ako ne i satima“ i apelovao na izvlačenje u video poruci objavljenoj na njegovom Fejsbuk nalogu rano u sredu ujutru.

– Neprijatelj nas brojčano nadmašuje 10 prema jedan – rekao je Sergej Volina iz 36. odvojene brigade marinaca dok se skrivao u opkoljenoj fabrici Azovstal, ogromnoj fabrici sa podzemnim tunelima u kojoj su ukrajinski borci opkloljeni ruskim snagama.

– Verovatno se suočavamo sa poslednjim danima, ako ne i satima. Neprijatelj nas brojčano nadmašuje 10 prema jedan. Apelujemo i molimo sve svetske lidere da nam pomognu. Tražimo od njih da iskoriste proceduru izvlačenja i odvedu nas na teritoriju treće države – rekao je Volina.

Volina je rekao da su Rusi imali „prednost u vazduhu, u artiljeriji, u svojim snagama na kopnu, u opremi i u tenkovima“.

– Mi branimo samo jedan objekat – fabriku Azovstal – gde pored vojnog osoblja ima i civila koji su stradali u ovom ratu – dodao je on.

Ukrajinski vojnici iz Mariupolja poslali očajnički video, opkoljeni u gradu bez municije

Izvor: Telegraf

OGLAS

244 Shares
244 Shares
Share via
Copy link