Srbija Vesti

Niš u potrazi Markom: Konj ukraden iz porodičnog dvorišta, kamere snimile lopove

konj

Nepoznate osobe ukrale su konja porodici Živković iz štale sa porodičnog imanja u Kovanlučkoj ulici u Nišu. Nestanak Marka, porodičnog ljubimca, mnogo je pogodio celu porodicu, koja  moli sve koji nešto znaju o njemu ili lopovima, da obaveste njih ili policiju.

Anđela Živković kaže da je životinja odvedena u noći između petka i subote.

– Sve je zabeleženo nadzornim kamerama, u petak oko 21 sat primetili smo nepoznate osobe u blizini naše kuće, šetali su se tu, obilazili i gledali. Kada su videli da su se ugasila svetla, a to je bilo oko 00.50 sati, polomili su katance, ušli u štalu i odvukli konja. Pratili smo tragove do jednog šumarka gde se se izgubili, verovatno ih je tu čekalo neko prevozno sredstvo u koje su ga utovarili i odvezli – kaže Markova vlasnica.

Dodaje da su odmah alarmirali policiju, te da je u toku potraga za konjem, ali da nikakvih tragova gde je odveden, i dalje nema.

– Nemamo nikakvih konkretnih naznaka šta se sa njime desilo, pregledamo snimke sa kamera drugih kuća, nadamo se da ćemo videti kombi ili neko drugo vozilo, jer bi bilo čudno da se u to doba na tom mestu našao neko ko nema veze sa ovim događajem – priča Anđela.

Ističe da im je krađa pala veoma teško, jer im je Marko veoma drag.

– On je za nas ono što je za druge pas ili mačka, kućni ljubimac. Mnogo smo mu se radovali i naši prijatelji su zbog njega stalno dolazili. Star je šest godina, kod nas je godinu dana, mlad je i snažan. Veoma je pitom, zato su ga tako lako i odveli. Žao nam ga je, ko zna šta će sa njim biti… Ako ga koriste za vučenje tereta, to će još biti najmanje zlo, samo se bojim da ne završi na klanici – zaključuje ova Nišlijka.

Ukoliko neko ima informacije o nestalom konju, može se javiti na telefon 0605048676 ili policiji.

Izmučenu kobilu Gretu spasila pred vratima klanice i dala joj drugu šansu za život

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
114 Shares
114 Shares
Share via
Copy link