Srbija Vesti

Uhapšeno 5 vozača Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, podneto 8 krivičnih prijava

Više javno tužilaštvo u Kraljevu je potvrdilo da su od strane MUP RS UKP Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije 25.03.2021. godine podnete krivične prijave protiv osam zaposlenih u Domu zdravlja

-Osumnjičenom Z.N. stavlja se na teret izvršenje krivičnog dela nesavestan rad u službi iz čl. 361 Krivičnog zakonika.

Osumnjičenima D.M. i M.I. izvršenje krivičnog dela pronevera iz čl. 364 Krivičnog zakonika, dok se osumnjičenima M.M., M.Ž., N.N., I.R. i D.P. stavlja na teret izvršenje krivičnog dela pronevera iz čl. 364 Krivičnog zakonika i krivičnog dela nesavestan rad u službi iz čl. 361 Krivičnog zakonika.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, zadržano je sedam lica.

Za pet lica je po predlogu Tužilaštva, od strane nadležnog suda određen pritvor u trajanju do 30 dana, dok je u Tužilaštvu u toku saslušanje još dva lica.

Prema jednom licu protiv kojeg je od strane MUP RS UKP Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije podneta navedena krivična prijava od 25.03.2021. godine, nije određeno zadržavanje i ovo lice trenutno nije dostupno nadležnim državnim organima – rekao je za GM Press zamenik javnog tužioca Ljubiša Vasić.

Prema Vasićević rečima u daljem toku postupka, najpre će se ispitati svedoci navedeni u predlozima za pritvor ovog Tužilaštva, i po potrebi preduzeti druge dokazne radnje.

‘Nemam vozilo, a i da imam, ne bih ga poslala!’ Doktorka odbila da pošalje patronažna kola za bolesnu ženu

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

37 Shares
Share via
Copy link