Srbija Vesti

Uhapšeno 6 navijača Zvezde zbog demoliranja i paljenja kombija sa decom

spaljen kombi
Foto: Nova.rs/privatna arhiva

U zajedničkoj akciji Policijske uprave za Grad Beograd i PS Mladenovac, a posle intenzivnog operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, sinoć (1. jun) je šest navijača Crvene zvezde lišeno slobode.

Navijači, od kojih je jedan maloletan, sumnjiče se za napad i paljenje kombija koji je prevozio decu sa meča između Partizana i Zvezde, 16. aprila 2022. godine oko 22:15, kod sela Markovac, opština Mladenovac.

Osumnjičeni V.M. (25) iz Mladenovca, B.N. (35), I.M. (31), T.A. (19) i M.S. (21) svi iz Beograda danas su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dok će postupak protiv 16-godišnjeg mladića voditi Odeljenje za maloletnike ovog tužilaštva.

Svi osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Svima se na teret stavljaju krivična dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi iz člana 344a stav 1 i izazivanje opšte opasnosti iz člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

Nakon saslušanja postupajući tužilac je predložio sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svoj petorici osumnjičenih odredi pritvor.

Krivičnom prijavom osumnjičenima se stavlja na teret da su 16. aprila 2022. godine oko 22.15, zajedno sa, za sada, više neindentikovanih lica, nakon derbija izmedju Crvene zvezde i Partizana, kod sela Markovac, preprečili put kombiju koji je prevozio navijače protivničkog tima.

Po izlasku iz vozila, osumnjičeni su stavili maske na lica i kapuljače na glave i krenuli prema kombiju.

Tvrdim predmetima su razbili dva stakla na kombiju, a potom ubacili dve zapaljene baklje u unutrašnjost kombija.

Pošto se zapalila unutrašnjost kombija, u kojem je bilo devet oštećenih, oni su pokušali da napuste vozilo, ali im osumnjičeni to nisu dozvoljavali, držeći vrata vozila sa spoljne strane.

Nakon što su oštećeni uspeli da napuste kombi, osumnjičeni su ih fizički napali. Oštećeni su potom uspeli sa pobegnu u obližnju njivu, a osumnjičeni su pobegli sa lica mesta svojim vozilima.

U ovom incidentu četiri osobe iz kombija zadobile su lake telesne povrede.

Izvor: Nova

Surovo pretukli vojnog invalida bez nogu i ostavili ga u lokvi krvi pred Maksijem

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

62 Shares
Share via
Copy link