Novi Sad

Uhapšena uzbunjivačica iz Novog Sada, upozoravala na brojne zloupotrebe u EPS-u

natasa-prisic
Foto: Printscreen

Nataša Prišić iz Novog Sada, koja je svojevremeno javnosti otkrila brojne zloupotrebe u Elektroprivredi Srbije (EPS) za vreme dok je direktor bio Milorad Grčić, uhapšena je od strane SBPOK-a u utorak uveče u Beogradu zbog sumnje da je izvršila krivično dela “Izazivanje panike i nereda”.

Ona će danas biti saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, potvrdio je njen advokat Ivan Ninić, a piše Nova.

Kako je Ninić saopštio na svom Tviter profilu, Nataši se stavlja na teret da je u ponedeljak, 8. maja, u ime novoosnovanog Pokreta za borbu protiv korupcije “Pomirimo Srbiju sa pravdom”, poslala potpisan imejl na adrese više od 70 ambasada, što ne spori da je učinila.

Ipak, on tvrdi da u tome nema elemenata krivičnog dela.

–  U pismu je ukazala da “pošteni” Aleksandar Vučić 36 meseci bestidno ćuti i štiti kriminalce i kriminal neviđenih razmera u EPS-u, koji je ona otkrila i dokumentovala zvanično kao službenik Unutrašnje kontrole EPS-a, a potom dobila otkaz i završila na ulici.

Takođe, Nataša je u pismu ambasadama napisala da su Vučić i Brnabić “odgovorni za živote hiljade ljudi u Srbji koji će mu ispred Predsedništva pokazati kako se bori za čast i obraz Srbije”.

Ona je pozvala Vučića da u roku od 48h postupi po zakonu, a ukoliko ne postupi da će “cela nacija prisustvovati najvećoj tragediji u svetu, a ubica će biti Aleksandar Vučić”.

Nataša je, meni kao njenom braniocu i policiji, rekla da u pismu nikome nije pretila, da nije pozivala na Vučićevo ubistvo, već da je diplomatama nagovestila da će, zbog nepravde, sebi oduzeti život, a da će za to biti odgovoran predsednik države, koga je zbog toga nazvala “ubicom” – naveo je advokat i dodao:

–  Ovo hapšenje i pretres stana je isključivo u funkciji zastrašivanja Nataše Prišić, njene porodice,ali i svih građana koji javno govore o režimskom kriminalu.Ovo je atak na slobodu govora i kritike vlasti. Zamena teze, hapsi se onaj ko ukazuje na kriminal,a ne kriminalci iz EPS-a.

Kako podseća Nova.rs, Nataša Prišić je široj javnost poznata nakon što je predočila svoja saznanja o zloupotrebama u EPS-u. Ona je tada javno govorila i o mobingu koji je trpela tokom svog rada u ovom preduzeću.

Nataša je otkrila malverzacije u EPS-u pa ostala bez posla, najveći propusti u Novom Sadu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link