Srbija Vesti

Uhapšen ubica i mučitelj pasa iz prihvatilišta u Kragujevcu

Izvor: N1
azil/ izvor N1

Policija je u Kragujevcu uhapsila D.G. (39) zbog sumnje da je u selu Čumić u svom azilu „Vučjak“ mučio i ubijao pse, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Naime, sinoć se odigrala zajednička akcija Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Kragujevcu gde je osumnjičeni uhapšen. „U toku noći u Kragujevcu u zajedničkoj akciji Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Kragujevcu u centru za obuku pasa i vodiča uhapšeno je odgovorno lice u prihvatilištu za pse ‘Vučjak’ D.G.“, kaže Vulin, a prenosi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On je dodao da je D.G. uhapšen pod sumnojm da je svesno i namerno mučio, zanemarivao, zlostavljao i ubijao pse koji su bili u azilu povereni njemu na staranje.

Povodom ovih informacija Vulin je rekao da „u Srbiji nikakvo nasilje ne može da prođe nekažnjeno“ naglašavajući da se to odnosi i na nasilje kako prema ljudima, tako i prema životinjama, te da će biti „kažnjeni i sklonjeni sa naših ulica“. „Nijedna životinja ne zaslužuje da se ljudi prema njoj tako ponašaju.

Pripadnici MUP uvek će učiniti sve da ovakve neljude sklone sa ulica i da zaštite svaki život u našoj zemlji“, naglasio je Vulin, moleći građane da prijavljuju policiji čim dobiju saznanja slična ovom, a ne da kače na društvene mreže „boreći se za lajkove“. To je naglasio iz razloga da počinitelji ne bi mogli da sakriju tragove što bi moglo da onemogući dalju istragu.

„Verujte svojoj policiji, mi smo jedino što stoji između nasilja, ludila i normalnog života“, dodao je ministar.

Osumnjičenom je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubijanje i mučenje životinja određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Beta

Gledaš kako se otrovani psi bore za vazduh i nemoćan si, a policija i institucije peru ruke

Marko Apostolović

komentara

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

12 Shares
Share via
Copy link