Vesti

Uhapšen otac osumnjičen za zlostavljanje ćerke u stanu u Mirijevu

policija
Foto: Marko Jovanović, ilustracija

Policija je uhapsila U. P. (37), oca zlostavljane devojčice iz Mirjeva u Beogradu i njemu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

– Po nalogu dežurnog zamenika tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd pronađen je, lišen slobode i zadržan u trajanju od 48 časova osumnjičeni U. P. za kojim je raspisana potraga još od 24. marta, navodi se u saopštenju, prenosi 021.rs.

Devojčica (8) je u ponedeljak pronađena u stanu u Mirijevu u lošem stanju, pošto je pretučena partnerka osumnjičenog uspela da pobegne iz stana i u policiji prijavi nasilje u porodici.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da se on sumnjiči da je izvršio krivično delo nasilje u porodici i krivično delo protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete.

Za njim je bila raspisana potraga, a policija je objavila fotografiju i zamolila građane da pomognu u pronalasku osumnjičenog.

Prema navodima medija, otac je svoju ćerku godinama držao zatočenu u stanu.

Taj slučaj pokrenuo je brojna pitanja, a glavno je kako je devojčica svih tih godina bila nevidljiva za sistem, pošto nije pohađala ni predškolsko, niti je išla u osnovnu školu.

Direktorka gradskog Centra za socijalni rad Silvia Alavanja navela je da je devojčica po rođenju bila smeštena u ustanovu socijalne zaštite, a da je nakon sudske odluke dete povereno ocu na staranje 2018. godine. Porodica je na evidenciji Centra za socijalni rad od 2015. godine.

Prvi osnovni sud u Beogradu je saopštio da presudom devojčica iz Mirijeva koju je otac zanemarivao nije njemu poverena „na samostalno vršenje roditeljskog prava“.

Zaštitnik građana je saopštio da je na sopstvenu inicijativu pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada šest nadležnih organa.

Izvor: 021.rs

Stravični detalji u slučaju devojčice koju je otac zarobio: Doktori plakali kad su je videli, bila je mršava i neuhranjena

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

176 Shares
176 Shares
Share via
Copy link