Srbija Vesti

Krao opremu iz “svemirske kovid bolnice” i pre njenog otvaranja, BIA mu skočila za vrat

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Кruševcu, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, rasvetlili su tešku krađu u Кovid bolnici u ovom gradu i uhapsili Branislava I. (1980) iz Кruševca kod koga su pronašli deo ukradene opreme.

On se sumnjiči da je, od 17. do 27. decembra prošle godine, iz magacina Кovid bolnice ukrao uređaje za daljinski monitoring pacijenata, čija se vrednost procenjuje na oko 6.200.000 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa, B. I. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Кruševcu, stoji u Saopštenju Policijske Uprave Kruševac.

Kovid bolnica u Kruševcu počela je sa radom 20. decembra, a dan kasnije primljeni su i prvi pacijenti.

Specijalizovana ustanova za lečenje obolelih od virusa korona sa teškom i srednje teškom kliničkom slikom opremljena je modernom dijagnostikom i aparatima, a ima i 150 respiratora i monitora za praćenje životnih parametara.

U funkciji su i rendgen aparati stabilnog i mobilnog tipa, aparati za dijalizu, EKG uređaji. Maksimalan kapacitet bolnice je 500 postelja.

Iz nove kovid bolnice u Kruševcu ukradeno 9 uređaja za praćenje vitalnih funkcija pacijenata

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
19 Shares
Share via
Copy link