Srbija Vesti

Udovica Olivera Ivanovića optužila njegovu porodica da prodaje zemlju Albancima za milion €

milena
PrtSc/Instagram

Udovica bivšeg lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića, Milena Popović, tvrdi da njegova familija prodaje zemlju u Dečanima, dodajući da je vrednost imanja oko milion evra, a da je kupac Albanac već dao kaparu od 100.000 evra, prenosi portal Republika.

Kako Milena Popović navodi za Srpski telegraf „to su uradil iza njenih leđa i leđa Bogdana, koji je Oliverov direktni naslednik“ i najavljuje pravnu borbu za vraćanje tog procesa na početak zato što je iz njega isključen Bogdan (11), njen i Oliverov sin.

U pravnu bitku, ističe Popović, ne kreće radi novca. Naprotiv.

– To nas ne interesuje. Hoću da pokažem kakvu nepravdu čine ovom detetu. Bogdan će svoj deo da pokloni Manastiru Visoki Dečani – priča Milena.

Ona je inače Bogdanov zakonski zastupnik jer je maloletan i najavljuje da će u tom svojstvu osporiti tu prodaju.

– Tražiću parcelaciju zemlje i da se odredi Bogdanov deo. Naš deo poklanjamo manastiru Visoki Dečani. To će biti na naš ponos. Oliver je rođen u selu Rznić kod Dečana. Bio je veoma vezan za Visoke Dečane, gde je i Bogdan kršten. Govorio je tada da će naš sin biti Bogdan Dečanski. A oni u porodici neka razmisle šta bi Oliver rekao na njihovu ideju da zemlju prodaju Albancima – kazala je ona.

Tek pre desetak dana, kako navodi, saznala je da su ušli taj u proces prodaje zemlje u Dečanima, koja je pripadala Oliverovoj majci i njenim dvema sestrama.

– Tamo je izuzetno skupa zemlja. Potpisali su predugovor septembra 2021. Isplaćena im je kapara od 100.000 evra. Ukupna vrednost zemlje je oko milion evra. Ostatak novca treba da im bude isplaćen do 31. avgusta ove godine. Oliverov brat Miroslav i njihov brat od tetke Ivan rešili su to bez mog znanja. Iza mojih leđa. Iako se Oliverov deo deli na njegove direktne naslednike, decu. To je i Bogdan, čiji sam ja zakonski zastupnik jer je maloletan. O svemu tome me je obavestio kupac Albanac jer je u međuvremenu shvatio da mu je neophodna i moja naslednička izjava. Neće da rizikuje. Ne želi posle da ima problema – dodala je Popović-Ivanović.

Sve ovo, zaključuje Milena, čini zbog Bogdana, pošto ga nepravdeno ignorišu i izopštavaju iz porodice.

Srpski telegraf stupio je u kontakt s kupcem Albancem M. I. (puno ime poznato redakciji). Upitan o kupovini zemlje porodice Ivanović u Dečanima, vrednosti milion evra, te da li je u tom procesu naišao na probleme i kakve, on je kazao da je na Kosovu i da o tome ne želi da priča telefonski:

– Zašto vas to interesuje? Ne želim da pričam oko te teme. Samo uživo. Prijatno – kazao je M.I.

Miroslav Ivanović: Ne govorim o privatnim stvarima

Miroslav Ivanović, Oliverov brat, nije želeo da govori o konkretnom slučaju.

– Stav porodice Ivanović je da o privatnim stvarima ne govorimo. Odakle vam ta informacija? Ali ako vam je neko nešto predstavio kao prevaru, onda neka taj neko objasni sve detalje. Ali, samo da naglasim, o prevarama može da se govori tek kada se dogode – kazao je on za Srpski telegraf.

Bogdan bez komunikacije s braćom

Milena Popović ne krije da su odnosi s Oliverovom porodicom, pa i sinovima iz prethodnog braka, loši.

– Bogdan godinama nije video ni čuo braću, strica, tetku… Posle Oliverovog stradanja prekinut je kontakt. On je odrastao dečak, ima sad i telefon, niko ne može da mu zabrani da komunicira s porodicom. Niti bih mu to ja ikad branila. Čak sam pokušala da utičem da uspostave komunikaciju, ali se uvek završavalo tako da Bogdan pozove, pošalje poruku, a neki i ne odgovore. To je bolno – priča Ivanovićeva udovica – kazala jeMilena.

Osim toga čine sve, dodaje Milena, i da ostave Bogdana na ulici.

– Olliver i ja smo kupili stan u Beogradu 2013. u želji da jednog dana ostane Bogdanu. Srednjem sinu je Oliver prepisao stan kad se oženio, a drugoj dvojici sinova prebacio je novac na račun za stan. Stambeno su, dakle, obezbeđeni. Imaju i mesečno oko 2.500 evra od zakupa lokala koje su posle Oliverove smrti praktično prisvojili. Bogdan od toga ni dinar nema. I uprkos svemu tome, ipak, žele i deo stana stana namenjenog Bogdanu. Boriću se svim pravnim sredstvima da do toga ne dođe – rekla je Popović.

Izvor: Kosovo online

Milena Popović se dokopala funkcije, sada je državna sekretarka u Ministarstvu turizma i omladine

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
164 Shares
164 Shares
Share via
Copy link