Lifestyle Magazin

Zbog ljubavi se preselila u Tanzaniju, ljubi 30 godina mlađeg i zajedno žive u kući od blata

tanzanija
Foto: Printscreen

Kada je 2017. otputovala sa ćerkom u Tanzaniju, Debora Babu iz Sakramenta u Kaliforniji zaljubila se u Sajtotija Babua. Što ne bi bila vest da razlika između njih dvoje nije 30 godina. Debora i Sajtoti ostali su u kontaktu, a u decembru iste godine vratila se u Tanzaniju i prihvatila njegovu bračnu ponudu, piše Index.hr.

Nakon što su imali tradicionalnu ceremoniju u junu 2018, u julu ove godine imali su „zapadnjačko“ venčanje. Nadaju se da će moći da organizuju i veće Maasai slavlje, na kojem će se okupiti još više članova porodice i plemena.

Foto: Printscreen

Debora, koja sada koristi svoje Maasai ime Nashipai, živi sa svojim novim mužem i njegovom porodicom u Tanzaniji. Nisu svi oduševljeni njihovom srećom. Kaže da su stranci znali da je pitaju da li ga je usvojila.

– Svi misle da je Sajtoti sa mnom samo zbog zelene karte, što boli, jer znam da nema veliku želju da ode u Ameriku, prepričala je Debora.

Ljubav na prvi pogled

Na plaži u Zanzibaru Debora i njena ćerka naletele su na dvojicu pripadnika plemena Maasai. Sajtoti im je tada ponudio suvenire. Debora je odbila, ali je pitala može li da se fotografiše s njim, jer nikada nije upoznala pripadnika plemena Maasai.

– Sada kad pogledam tu fotografiju, čini se kao da smo se zaljubili na prvi pogled. Sajtoti me zamolio da mu pošaljem fotografiju i ostali smo u kontaktu nakon što je dobio moj broj, a sledeće večeri se pridružio meni i ćerki u šetnji, ispričala je.

Kaže da su otkrili da imaju puno toga zajedničkog, poput smisla za humor. Poslednje njihove večeri u Zanzibaru Sajtoti je pozvao Deboru i Rojs na ples, ali one su ga odbile.

– Moja ćerka je iznenada ušla i rekla mi da je Sajtoti došao u naš hotel. Bio je uznemiren što ne dolazim i što odlazim sutradan. Rekla sam mu da možemo ostati u kontaktu ako želi, prepričava Debora, koja u početku nije videla romantičnu budućnost za njih, zbog razlike u godinama.

– Bila sam srećna, slobodna žena i nije mi se činilo da je u redu da izlazim s nekim ko je 30 godina mlađi od mene, rekla je, ali kasnije su se stvari promenile. Sajtoti ju je zvao svakog dana i dao joj je do znanja da sa njom želi brak.

– Moja starija ćerka Tifani i sin Šerik upoznali su ga na Fejstajmu i svideo im se. Nisu imali problema s razlikom u godinama i rekli su mi da, ako sam srećna s njim, treba da budem sa njim, ispričala je.

Sada žive u Tanzaniji u vlastitoj kući od blata

– Kuvamo na vatri i nemamo pijaću vodu. Trenutno gradimo kolibu i čak moramo sami osmisliti merdevine. Sajtoti nikad nije jeo sladoled ili ribu pre nego što je upoznao mene. Ovde u Tanzaniji život je sasvim drugačiji, ali ja sam srećna, ispričala je Debora.

Foto: Printscreen

Sajtoti, koji se bavi stočarstvom, kaže da se, kad je prvi put vidio Deboru, osećao kao da je video anđela.

– Zajedno smo se smejali i fotografisali, a ona mi je jednostavno rastopila srce. Ona je lepa i draga i podržava me. Za mene je brak veliki korak. Ponosan sam na nas. Stvarno me boli kad čujem zlobne komentare, ali u većini slučajeva samo ignorišemo takve stvari. Godine su samo broj i one nisu prepreka ljubavi i brizi koju osećam prema svojoj ženi, objasnio je.

Izvor: Index.hr

5 parova čija ljubav dokazuje da je razlika u godinama nevažna

766 Shares
766 Shares
Share via
Copy link