Magazin

Učiteljica koja je đacima zadala ovakav domaći je potrebna svakoj školi (FOTO)

Već nekoliko dana društvenim mrežama, na drutšvenim mrežama kruži domaći zadatak koji je svojim učencima zadala učiteljica Selma Mešić-Hasanović iz Kalesije, piše Avaz.ba.

Učiteljica iz Kalesije je, između ostalog, postavila i sledeće zadatke: “Vidi bar jedan izlazak Sunca”, “Nauči igrati neku novu društvenu igru”, “Ostani u kontaktu s nekim od svojih prijatelja iz razreda”, “Napraviti sebi jednu ogrlicu ili narukvicu”, “Kupaj se u bazenu”, “Poseti neki grad ili selo koje ne poznaješ”, “Gledaj oblake”, “Stekni bar jednog novog prijatelja”. “Vozi bicikl”, “Hodaj neko vreme bos/a po travi”, “Pročitaj barem dve knjige i poneki strip”, “Oboji i ukrašavaj kamenje”, “Kad god ti je dosadno – čitaj”, “Posetiti neku biblioteku”, “Reci nekome da ti je drag/a”, “Smej se dok te stomak i obrazi ne zabole”…

Na kraju domaćeg zadatka, učiteljica je napisala:

“I zapamtite: ne učimo za ocene, već za život”.

Bile su naše druge mame, učile nas da pišemo i računamo, a mi smo ih zaboravili

uciteljica-bosna-domaci

Novinari Avaza razgovarali su s ovom kreativnom učiteljicom. Kako je kazala, nije imala pojma da će ovaj domaći izazvati ovoliku pažnju.

– Zadala sam ga svojim učenicima jer sam smatrala, znajući ih, da im takav domaći treba. Zadatke za domaći sam našla na internetu i malo prilagodila uzrastu svojih učenika – kazala je Selma Mešić–Hasanović.

Ona je dodala da sve ovo nije trebalo  da zauzme medijski prostor.

– Jednostvano, domaći sam dala svojim učenicima isključivo jer sam mislila da je to samo domaći i ništa više. Međutim, kad sam videla da su roditelji oduševljeni, list na kojem sam napisala domaći i podelila ga učenicima, kasnije sam fotografisala i postavila na svoj Facebook profil. Uradila sam to onako, usputno, kao i mnoge druge stvari što postavljamo na Facebook.

Inače, Selma je rođena u Sapni, a sada s mužem Admirom Mešićem, diplomiranim pravnikom, živi u Kalesiji. Njih dvoje su se upoznali u – kalesijskoj biblioteci. Imaju dvoje dece, blizance, sina Hamzu i kćerku Lamiju.

Fahrudin Hamzić, direktor OŠ “Kalesija”, ima samo reči hvale za učiteljicu Selmu.

– Izuetno je kreativna. I ranije je radile s decom neke stvari koje su naišle na odobravanje i dece i roditelja. Ona voli decu i sa ljubavlju radi sa njima – kazao je direktor Fahrudin Hamzić.

Napuštam prosvetu jer mi je psihičko i fizičko zdravlje bilo ugroženo svaki dan

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

120 Shares
120 Shares
Share via
Copy link