Koronavirus Srbija

Znate onaj dan kad nije bilo preminulih? Pa bilo je. Bar dvoje, u KC Niš

Prvi dan bez korona žrtava u Srbiji je bio 22.maj. To je bar zvaničan podatak, koji je kao pobedonosan komentarisala i dr. Darija Kisić Tepavčević.

– Dočekali smo dugo očekivani dan bez smrtnog ishoda koji se može dovesti u vezu sa infekcijom koronavirusom. Već dva meseca priželjkujemo dan kada za 24 časa neće biti nijedan smrtni ishod i nadamo se da će u budućnosti biti mnogo ovakvih dana – rekla je Darija Kisić Tepavčević za RTS.

Već sutradan Južne vesti objavljuju tekst u kom iznose informacije dobijene od lekara iz Kliničkog centra u Nišu, a koje govore upravo suprotno. Tog 22. maja su bar dve osobe preminule od posledica koronavirusa u Srbiji.

57-godišnji muškarac koji je iz leskovačke Bolnice prebačen u niški Klinički centar sa dijagnozom Covid – 19, prema rečima izvora iz Kliničkog, preminuo je u petak ujutru, 22. maja, ali nije „uračunat“ kao preminuli za taj dan u podacima koje svakoga dana objavljuje Ministarstvo zdravlja.

Žena iz okoline Vranjske Banje koja se od virusa korona lečila u Nišu, preminula je istog dana popodne, saznaju Južne vesti. Iako za sada niko od nadležnih to nije potvrdio, Banjom se pronela vest da je žena najpre hospitalizovana u Vranju, zatim prebačena u Niš gde je preminula od komplikacija izazvanih virusom korona.

Dvoje ljudi koji su umrli u gradu Nišu i zemlji Srbiji su NIKO. Nisu ni živeli, nisu ni postojali, nisu ni umrli… Država i KC ih ne priznaju. Da li su fotelje zaista važnije od ljudi? – pita se jedan od trojice lekara koji se javio Južnim vestima.

Na pitanje o preminuloj pacijentkinji iz Banje, direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić je rekla da ne može o tome da govori.

– Nisam imala takvu informaciju, ona je ovde primljena u stabilnom stanju – bio je kratak odgovor Antićeve.

Sutrašnjeg dana, zvanična statistika broji jednu žrtvu u Srbiji, ali nema objašnjenja da li je to možda  pacijentkinja iz okoline Vranja. Reč je o 238. žrtvi ovog virusa u Srbiji i nije precizirano odakle je.

Kako se dogodilo da bude objavljen prvi dan bez žrtava virusa korona u Srbiji, dok iz Kliničkog centra stižu informacije o dvoje preminulih?

Redakcija Južnih vesti piše da odgovor nije dobila ni iz lokalnih, ni iz republičkog Kriznog štaba, niti iz Ministarstva zdravlja.

Kon se izvinio Radovanoviću: Moramo se zapitati zašto ga nije uvažavao u jeku borbe

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


434 Shares
434 Shares
Share via
Copy link