Magazin

U čemu Putin najčešće uživa, a šta nikako ne može da uradi?

putin-koni
Putin i labradorka Koni

Vladimir Putin je poznat po tome što slobodno vreme provodi baveći se zdravim aktivnostima, dajući prednost ribolovu, lovu i jahanju.

Koji je to hobi u kojem ruski predsednik najviše uživa?

Čitanje je glavni hobi ruskog predsednika Vladimira Putina, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za ruske medije, dodajući da su to uglavnom istorijske knjige i memoari.

Predsednik se takođe pretplaćuje na različite novine i čita ih u Kremlju i u svojoj seoskoj rezidenciji Novo-Ogarjovo.

Portparol Kremlja je takođe primetio da u predsedničkom avionu uvek ima gomila novina, pošto Putin prilično često čita kada “putuje vazduhom”.

“Njegov važan hobi je čitanje, posebno istorijske literature i memoara”, rekao je Peskov o svom šefu.

Ruski predsednik Vladimir Putin gleda nemačku televiziju kako bi i dalje mogao tečno da govori taj jezik, rekao je njegov portparol.

“Gleda nemačke tv kanale, gleda i kanale na engleskom.

Ima i engleski, ne svaki dan, ali nekoliko puta nedeljno.

To su kratke, ali redovne lekcije”, rekao je Dmitrij Peskov za list Argumenti i Fakti, u intervjuu objavljenom u utorak.

Putin je godinama živeo u istočnonemačkom gradu Drezdenu, dok je on bio deo Istočne Nemačke, kao oficir sovjetske službe KGB-a i tamo je naučio odlično da govori nemački.

“Naravno, u predsednikovom životu postoje i ljubimci”.

Ipak, životinje se trenutno drže podalje od javnosti, za razliku od labradora Konija, koji je uginuo pre nekog vremena.

“Puno se manje pojavljuju u javnosti, pa ne želim o njima ništa da kažem”, rekao je Peskov. Upitan da li se radi o mačkama ili psima, naglasio je da nikada nije u predsednikovoj kući video mačke. “Pse da, ali mačke ne”.

Mediji su prethodnih godina dosta pisali o Putinovoj fizičkoj formi. Ruski lider igra hokej, trenira tekvondo i džudo, a voli i da vežba u teretani.

Godine 2016. Putin je prisustvovao treningu ruske džudo reprezentacije u Moskvi. Ruski lider se tom vrstom borilačke veštine bavi od detinjstva.

Partner u sparingu ruskom predsedniku bio je glavni trener ruske džudo reprezentacije Ecio Gamba.

2013. ruski predsednik Vladimir Putin postao je počasni majstor tekvondoa sa crnim pojasom devetog dana, koji mu je u Seulu uručio predsednik Svetske tekvondo organizacije Ču Ćon Von.

„Ne mislim da sam zaslužio tako visok dan, ali hajde da računamo da je to naša zajednička proslava kojom se popularizuje ta odlična borilačka veština.

Potrudićemo se da damo pun doprinos razvoju ove borilačke veštine u Rusiji“, preneli su reči ruskog predsednika mediji u Moskvi.

Jedina stvar koju Putin ne može a jako bi želeo je da putuje kao turista.

Da obiđe znamenitosti drugih zemalja i uživa kao bilo koji prosečan čovek u putovanjima.

Samo, Putin definitivno nikada neće biti prosečan čovek.

Za kim srpskoj majci srce tuče: Udala bih se samo za Putina

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

212 Shares
212 Shares
Share via
Copy link