Beograd

U Beograd stiže autobus za beskućnike

Uskoro će Beogradom početi da kruži autobus za beskučnike koji će bar malo olakšati život svim ljudima koji žive na ulici.

„Na Međunarodni dan beskućnika objavljujemo da DrumoDom uskoro počinje sa radom (posle godinu dana priprema).

Biće namenjen svima u Beogradu koji su u situaciji beskućništva. Radi se o specijalno adaptiranom autobusu koji će posećivati mesta gde ovi naši sugrađani borave i obezbediti im besplatno tuširanje, toalete, šišanje, pranje veša, i priliku za razgovor.

Tražićemo zajedno trajna rešenja. DrumoDom će biti naš projekat, projekat svih ljudi koji žele da podrže ove naše sugrađane i sugrađanke. Fotografije su od slične usluge koju pruža organizacija „Lava Mae“ u San Francisku“, piše u objavi na Fejsbuku koja se nalazi na strani DrumoDrom.

beograd-autobus-za-beskucnike-1
Facebook

U San Francisku je pre tri godine istu stvar uvela gradska vlast. Tamošnji autobus tri puta nedeljno staje u centru grada kako bi beskućnici mogli besplatno da se okupaju.

Projekat je započeo u junu nakon što je putem internet kampanje sakupljeno 75.000 dolara za obnovu starog autobusa. Internet kompanija „Gugl“ donirala je dodatnih 100.000 dolara.

Procenjuje se da na teritoriji Beograda ima između 3.000 i 5.000 beskućnika, od kojih 1.000 maloletnika. Iza akcije DrumoDom stoji fondacija Adra, a projekat je radio arhitektonski studio Topaloworks.

Priča iz beogradskog autobusa uzdrmala internet (FOTO)

Izvor: Noizz

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

30 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap