Poznati Vesti

Voditelj i TV producent otkriva kako se može manipulisati rezultatima Evrosonga (VIDEO)

producent evrosong

Britanski voditelj, producent i komičar Ričard Osman se u podkastu The Rest Is Entertaniment s novinarkom Marinom Hajd osvrnuo na Evrosong, te tvrdi da se već godinama može manipulisati rezultatima.

– Godinama je raspored izvođenja bio potpuno nasumičan. Ako nastupate kasnije, šanse za pobedu su puno, puno veće. Od 24 zemlje, mislim da je 17 prosečna početna pozicija pobedničke zemlje – rekao je.

– U poslednjih 20 godina samo tri pesme koje su nastupale među prvih deset su pobedile, a nastupale su 9, 10. i 10. Mnogo ih je pobedilo koje su nastupale 20. ili kasnije, uključujući Švajcarsku (ovogodišnju pobednicu), koja je nastupala 21. – objasnio je.

– Ove godine to se promenilo i producenti više utiču na redosled nastupanja, pa su ostavili Švajcarsku, Hrvatsku i Francusku za kraj. Sve su bile veliki favoriti među publikom i rekle su EBU-u da bi volele biti domaćin Evrosonga – rekao je.

– Učestvovanjem producenata u slaganju rasporeda dobijate kvalitetan redosled. Ovogodišnji producent, Šveđanin Krister Bjorkman, odlično je to izveo – Ukrajina je nastupala 2, Švicarska 21. Ukrajina nije mogla pobediti, niko ko je nastupao 2. nije pobedio u istoriji takmičenja, a ona nije ni htela da bude domaćin. On je to znao – rekao je.

– Na začelje je postavio Hrvatsku, Švajcarsku i Francusku, velike favorite. Zanimljivo, stavio je Izrael na 6. mesto, što nije mesto koje biste dali zemlji za koju želite da pobedi ili joj želite dati pažnju. Ali redosled nastupa gotovo sigurno će odrediti rezultat. Videćete sledeće godine. Ako pobedite, a nastupali ste među prvih 10, napravili ste nešto neverovatno. Producenti sada imaju puno više kontrole po tom pitanju – zaključio je.

@restisentertainment

How to win Eurovision 😮 #eurovision #win #didyouknow

♬ original sound – The Rest Is Entertainment – The Rest Is Entertainment

Izvor: Index

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link