Balkan Magazin

Stručnjaci za građevinarstvo zazidali banderu nasred ulice u Tuzli

zazidana-bandera

Bosna, kao i Srbija, sve češće plaća danak odlasku obrazovanih ljudi. Kao i ovde, zahvaljujući članstvu u strankama, na društvenoj lestvici napreduju podobni, a obrazovani kadar sve više napušta zemlju.

Mirnes Ajanović, većnik u Gradskom veću Tuzle, snimio je u novom naselju Solina nesvakidašnji prizor – elektronski stub u sred kolovozne trake. Video je objavio na zvaničnom Facebook profilu.

Kako je kazao Ajanović, ni sam nije mogao da veruje kada je dobio informaciju od građana pa je otišao lično na mesto događaja.

Kada se iz prve ruke uverio, najavio je da će postaviti većničko pitanje “ko je došao na ovako genijalnu ideju”.

– Treba pitati gradonačelnika Jasmina Imamovića da li ga ovo nasmejava ili zabrinjava. Građani moraju dobro paziti na stub – rekao je Ajanović, prenosi N1.

Zaključio je da je ovo odgovornost gradske vlasti…

– Ne možeš posao dobiti bez odobrenje Grada Tuzle. Ovo je krivica našeg gradonačelnika Imamovića. Nije kriva elektrodistribucija niti gradonačenik nego je “stub kriv” – poručio je Ajanović u videu.

Gepostet von Mirnes Ajanović am Samstag, 25. April 2020

Na kraju je izrazio nadu da će prizor iz Solina “barem malo nasmejati građane” tokom pandemije koronavirusa.

Događaj je propraćen brojnim šalama na račun aktuelnog gradonačelnika Jasmina Imamovića i na njegov model upravljanja u Tuzli.

“Ja ću glasat’ za gradonačelnika Jamina. Potrebne su mi dvije bandere svakako u dvorištu da okačim štrik za veš”, napisao je jedan Ajanovićev pratilac.

Kako su tuzlanski psi lutalice pronašli spas ispred kozmetičkog salona

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

67 Shares
Share via
Copy link