Vesti

Tuča na krštenju deteta, frka izbila zbog muzike, otac deteta pevačicu nazivao ku*vom

tuca-ledine
Foto: Ilustacija/Printscreen

Četiri osobe koje su 11. marta oko 21 sat na proslavi krštenja deteta u restoranu na Rudeškoj cesti u Zagrebu fizički napale članove benda koji su svirali na proslavi, kao i na više gostiju na pomenutom slavlja, osuđeno je za nanošenje teških telesnih povreda i uništavanje tuđe imovine.

U jednom je trenutku organizator slavlja, sretni otac, poludeo je na muziku i pevačicu.

– Otac deteta Stjepan (30) je vikao na pevačicu benda, nazivajući je kurvom, rukama udarao po mikrofonu i nogom po stalku zvučnika, u čemu su mu se pridružili i Petar (24) i Danijel (24) ). Sva trojica su udarila po opremi i instrumentima i razbacili ih okolo – piše portal Danica.hr.

Radi se o dva velika zvučnika sa postoljima, tri mikrofona, četiri tableta, elektro-akustičnoj gitari, bas gitari. Kada su se članovi benda žalili na to, Danijel je napao vođu benda i udario ga pesnicom u glavu.

Nakon toga, Stjepan i Petar su sa Mijom (48) udarili su goste restorana i oborili ih na zemlju.

Kada je jedan pao u blizini šanka, Stjepan i Mijo su ga šutirali u glavu i telo, dok je Petar na njega bacao stolicu, čaše i flaše. Kada mu je u pomoć pritekao drugi gost, Petar je i na njega bacio staklenu flašu.

U tom incidentu, bend je oštećen za 3.000 evra, a pevačica za 100 evra. Vođa benda je zadobio krvavo oko, prelom nosnih kostiju i nosne pregrade sa krvarenjem u nosnu šupljinu, što je teška povreda.

Jedan gost je zadobio brojne razderotine na glavi i telu i modricu na kapku, a drugi je zadobio brojne modrice, razderotine na sredini temena i prelom krune zuba”, navodi se u presudi.

Stjepan je osuđen na 13 meseci zatvora, od čega je šest meseci uslovno. Danijel je dobio devet meseci bezuslovnog zatvora, Petar devet meseci uslovno, a Mijo osam meseci uslovne kazne. Osuđeni su za nanošenje teške telesne povrede i uništavanje tuđe imovine.

Uz to, bendu moraju da plate 3.000 evra odštete, a pevačici 100 evra. Moraju da plate i 900 evra za troškove krivičnog postupka. Presuda je doneta na osnovu sporazuma između tužioca i optuženog koji je pristao na kazne.

Ovako je izgledala tuča zemljaka na Ledinama, masovno pesničenje zbog pesme (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link