Srbija

Mlada trudnica (25) iz Užica preminula u 6. mesecu trudnoće, beba joj umrla u stomaku

trudnica-uzice
Foto: Facebook

Strašna tragedija pogodila je Užice. Mlada trudnica I.P.(25) preminula je u šestom mesecu trudnoće.

Mlada, lepa i nasmejana – takva je na slikama mlada trudnica I.P. (25) iz Užica koja je preminula u šestom mesecu trudnoće.

Ona je juče primljena u teškom stanju, a preminula je svega devet sati kasnije.

– Dana 2.3.2023. god u 17:49 na odeljenje ginekologije OB Užice primljena pacijentkinja M.I. (25) god. u teškom opstem stanju u šestom mesecu trudnoće.

Po prijemu obrađena klinicki i laboratorijski. Konsultovani potrebni specijalisti. U 3.35 dana 3.3.2023. dolazi do smrtnog ishoda. Nakon kliničke obdukcije cemo imati više informacija – saopštila nam je direktorka Nataša Gagović.

Kako su lekari naveli, po prijemu u bolnicu, prvo je konstatovano da dete ne daje znakove života, piše Telegraf.

Kako je, rečeno je „Blicu“ u užičkoj bolnici, Isidora je primljena na Odeljenje ginekologije u jako lošem stanju praćenom povišenom temperaturom.

Utvrđeno je da sa plodom koji je nosila nešto nije u redu. Odmah je urađena dijagnostika, pristupilo se terapijskim merama, ali se njeno stanje nije poboljšano.

Odmah su konsultovani internisti, anesteziolozi, hirurzi, transfuziolozi. Pacijenktinja je prebačena na intenzivnu negu gde se u njeno lečenje uključilo više dežurnih lekara. Na žalost, ženi nije bilo spasa.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama ona je preminula od sepse, koja se javila nakon smrti ploda.

Nekoliko dana ona je lečena pod sumnjom na upalu mokraćnih puteva. U bolnicu se javila sa povišenom temperaturom, ustanovljena je smrt ploda i urađen je hitan carski rez.

Zatim su se javila obilna krvarenja, primila je 40 jedinica krvi i plazme. Urađena je i historektomija, odstranjivanje materice. Pored svih napora lekara, ishod je bio tragičan, pišu Novosti.

Na posednjoj ginekološkoj kontroli 15. februara, svi nalazi bili su uredni.

Udala se pre dve nedelje?

Kako prenose pojedini mediji, nesrećna trudnica se pre samo dve nedelje udala.

U Opštoj bolnici je formirana komisija, koja će obaviti unutrašnji stručni nadzor, kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u lečenju. Obdukcija će pokazati šta je uzrok smrti ove mlade žene.

Preminula trudnica iz Požarevca i majka petoro dece zaražena koronavirusom

495 Shares
495 Shares
Share via
Copy link