Lifestyle Magazin

Šta raditi ukoliko uočite otrov ili ste zatekli otrovanu životinju, bila ona vlasnička ili napuštena

Pošto je trovanje i bacanje otrova svuda po ulicama postalo naša svakodnevica, napisaćemo vam ovde kako da reagujete ukoliko uočite otrov ili ste nažalost zatekli otrovanu životinju bila ona vlasnička ili napuštena.

Ukoliko uočite otrov na ulici ne sakupljajte ga sami. Postoji procedura bezbednog uklanjanja otrova i osobe kojima je to posao i koje su za to stručne, a to nismo ni mi ni vi.

Dakle, šta prvo radite?

Zovete policiju i ekološku inspekciju. Ekološka inspekcija kontaktira komunalnu inspekciju koja izlazi i obeležava teren, a policija (ukoliko postoji leš) republičku veterinarsku inspekciju koja daje nalog za obdukciju. Kada je nastradala životinja vlasnička obdukciju plaća vlasnik, a za napuštene Zoohigijena. Policija obaveštava i tužilaštvo.

Kada je sve završeno otrov uklanja Ciklonizacija. Ukoliko je uočen samo otrov procedura je ista, osim što ne obaveštavamo republičku veterinarsku inspekciju. Ovo je ono kako bi trebalo da stvari funkcionišu. Neke nadležnosti se prepliću, pa se dešava da prebacuju jedni na druge ili da ne pozovu sve službe koje smo vam naveli.

Budite uporni. To je njihov posao i bacanjem otrova po javnim površinama su sva živa bića ugrožena.

Dakle, odmah zvati nadležne i vršiti pritisak. Jedino tako ćemo moći da imamo uvid koliko je trovanje masovno i koliko nam je životinja stradalo.

Neka svako radi svoj posao.

Naše je da budemo odgovorni građani koji će znati kome šta da prijave i neće okrenuti glavu.

Australija planira likvidaciju 2 miliona mačaka, a spremili su i nagrade „najvrednijima“

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

848 Shares
848 Shares
Share via
Copy link