Lifestyle

Trikovi kako da vam ustajanje iz kreveta postane lakše

Dolaskom hladnijih jutara i ustajanje iz toplog kreveta postaje sve teže. Najradije biste ceo dan proveli umotani u jorgan sa knjigom u ruci ili laptopom u krilu. Rado biste se pridružili onima koji svoje poslove obavljaju od kuće. Međutim, ostajati ceo dan u pidžami i nije baš najzdravije. Da vam na pamet više ne bi padale takve misli, donosimo vam nekoliko saveta koji će vam olakšati ustanjanje iz udobnog kreveta.

Ritual

Ritual je vrlo bitan pošto će vam se na taj način telo navići da je uskoro vreme za spavanje. Budite kreativni i smislite raspored koji vama odgovara. Napravite sebi toplu kupku, popijte šolju čaja ili toplog mleka, pročitajte nekoliko stranica iz knjige koju trenutno čitate. Radite ono što vas opušta.

Ranije leganje

Verujemo da vam se ovo nimalo ne sviđa, ali ukoliko želite da sledeće jutro ustanete iz kreveta bez po’ muke, da izgledate lepo, dovoljna količina sna je ključni faktor. Da se niste naspavali će se odmah ocrtati na vašem licu, bićete ceo dan umorni i neraspoloženi i na taj način ćete otežati vaš dan.

 

Kada-Ophelie-GuillermandSpavanje bez mobilnog

U doba tehnologije prosto je nezamislivo da nam mobilni telefon nije pri ruci – s njim odlazimo čak i u krevet. Koliko puta nam se samo desilo da smo legli na vreme, ali da smo uhvatili sami sebe kako automatski odlazimo na Fejsbuk ili Instagram da za svaki slučaj proverimo još jedom nije li na promakla neka notifikacija ili poruka. Velika greška! Ta navika se mora promeniti. Pre odlaska u krevet, mobilni ostavite u drugom delu kuće. Ukoliko je pak to nemoguće, pošto vam on služi kao alarm, odložite ga što dalje od kreveta.

Napravite raspored za sledeći dan

Pre nego što odete u krevet, stavite na papir obeveze koje vas očekuju narednog dana. Na taj način nećete praviti spisak u vašoj glavi kada budete legli i tako ćete lakše utonuti u san. Potrudite se da ukoliko je moguće sve obaveze zakažete i obavite što ranije, na taj način ćete imati više vremena za sebe.

pas_sanja_687x445

Rutina

Ukoliko naviknete vaše telo na leganje pre ponoći i jutarnje buđenje će vam lakše padati. Posle nekog vremena vam neće biti potreban ni alarm, već ćete ustajati odmorni i sveži. Potrudite se da se držite ustaljene satnice. Naravno, ne morate baš svako veče tačno u minut da ležete, ali potrudite se da kašnjenje ne bude duže od pola sata.

Pogledajte najlepše spavaćice

Anita Čolak

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link