Beograd Magazin

Legendarna srpska kafana u TOP 5 najboljih tradicionalnih restorana na svetu!

tri-sesira
Foto: Instagram/Tri šešira

Kultni skadarlijski restoran „Tri šešira“ našao se na visokom petom mestu liste 100 najboljih tradicionalnih restorana na svetu za 2021. godinu koju je objavio svetski atlas hrane “Taste Atlas”.

Prema rezultatima koje je objavio svetski atlas hrane, najbolja kuhinja na svetu je italijanska sa prosečnom ocenom 4,78, pišu Serbian Times.

Sledi grčka sa 4,73 i španska sa 4,58. Na četvrtom mestu je rumunska, meksička na petom, a hrvatska na šestom mestu.

Najpopularniji sajt posvećen svetskoj kuhinji „TejstAtlas“ po prvi put je nominovao 100 najboljih tradicionalnih restorana na svetu, kao i 100 najboljih lokalnih restorana.

Ove dve liste sadrže najpouzdanije i dugo vremena prepoznatljive restorane na svetu koji služe lokalna jela zasnovana na tradicionalnim receptima koji su usavršavani i dokazivani generacijama.

Liste restorana se sastavljaju na osnovu broja godina postojanja, statusa, ocene kritičara hrane i turističkih vodiča, popularnosti servinarnih jela i ocena lokalnih posetilaca.

„Tri šešira“ je ocenjen kao jedan od najautentičnijih restorana u Beogradu koji postoji od 1864. godine, a nalazi se u srcu Skadarlije.

Poznat je po dobroj usluzi i kvalitetu, prepoznatljivom ambijentu i tradicionalnoj srpskoj kuhinji, stoji u obrazloženju „TejstAtlasa“.

Od jela koja se preporučuju na spisku se našla karađorđeva šnicla, pljeskavica, sarma, ajvar, prebranac i ćevapi.

Ispred „Tri šešira“ su se našli „Kafe de Takuba“ iz Meksiko Sitija, „Komanders palas“ iz Nju Orlenasa, „Da Enco al 29“ i kao najbolji „Kafe Imperijal“ u Pragu.

Najbolja mesta za izlazak i opuštanje u Beogradu

11 Shares
Share via
Copy link