Putovanja Srbija

Tri najbolja restorana na Zlatiboru

Zlatibor je turistička destinacija koja svojim posetiocima nudi mnoštvo raznovrsnog sadržaja, koji njihove boravke pretvaraju u kvalitetna iskustva, prepuna ispunjenih trenutaka. Sa jedne strane, planina poseduje raznovrsne prirodne lepote: borove šume, predivne proplanke i livade, koje predstavljaju idealan način da se odmorite i iskoristite sve blagodeti čistog vazduha i planinskog mira. Sa druge strane, turistička ponuda Zlatibora obiluje sadržajima koje su ljudi stvorili, a koji različitim uzrastima pružaju mogućnost rekreacije, zabave, odmora i momente hedonizma. Najbolji primer ovakvih navoda su restorani Zlatibor – prostori koji svojom uređenošću, odličnom uslugom, kvalitetnim jelovnicima i savršenim lokacijama pružaju mogućnost da osetite autentičnu atmosferu i uživate u potpunom odmoru. Iz široke ponude restorana izdvojili smo tri objekta koji se izdvajaju od ostalih, i to na osnovu raznovrsnih kriterijuma.

Restoran i vinski podrum Perun

Restoran Perun se nalazi u jednoj od centralnih zlatiborskih ulica – Miladina Pećinara 26, na svega 300 metara od Zlatiborskog jezera. Osim odlične lokacija, Perun se može pohvaliti vrlo autentičnim i zanimljivim enterijerom, kao i neobičnim menijem i posebnim načinom serviranja jela. Na meniju restorana nalaze se obroci koji predstavljaju kombinaciju različitih ukusa, koji su prilično nesvakidašnji za naše područje. Među obrocima koji su proslavili ovaj restoran su:

 • Grilovani kozji sir sa džemom od luka i ljute paprike
 • Goveđi karpaćo sa rukolom i prelivom od senfa
 • Domaće konasice punjene sirom sa pikantim krompirom
 • Dečiji jelovnik sa pilećim noazetima i mini pastom sa piletinom

Osim vrlo kvalitetnih jela, Perun nudi i vrlo bogatu kartu pića, u kojoj se nalaze srpska, francuska, nemačka i italijanska crna, bela i crvena vina.

Sigurno je da će ovaj moderan i vrlo autentičan restoran pružiti savršenu priliku za uživanje u sinergiji mirisa, ukusa i prijatne atmosfere.

Restoran Bajka

Objekat predstavlja dugogodišnji ponos porodice Raščanin, koja je stvorila pravu bajku u samom srcu Zlatibora. Ovaj restoran domaće kuhinje nalazi se na obali Zlatiborskog jezera, te gostima pruža mogućnost da tokom degustacije kvalitetnih obroka uživaju u osunčanoj bašti uz umirujući pogled na vodenu površinu. Bajka je savršen spoj tradicionalnog i modernog, a najbolji pokazatelj toga je bogat jelovnik, u kome možete pronaći:

 • Raznovrsne bifteke – sa guščijom džigericom ili tartufima
 • Enchiladu sa piletinom i komplet lepinju sa pršutom
 • Tradicionalna jela sa roštilja
 • Ćuretinu sa gorgonzolom i lešnicima, ali i
 • Egzotične puževe na provansalski način ili restovane lignje

Garancija kvaliteta restorana Bajka jeste i činjenica da je od strane renomiranog ugostiteljskog sajta tri puta uzastopno proglašen među najbolje restorane u Srbiji. Posetite i vi adresu Jezero bb i priuštite sebi priliku da uživate na najbolji mogući način.

Restoran Pećinar

Jedan od najlepših tradicionalnih restorana, koji je okružen savršenom zlatiborskom prirodom i koji prenosi pravu planinsku atmosferu. Kao i prethodni restoran, i ovaj je delo porodične tradicije, koja brižljivo brine o svakom detalju i svakom svom posetiocu. Pećinar se nalazi u malom selu Ljubiš, na putu Zlatibor – Nova Varoš. U unutrašnjosti restorana vas očekuju predmeti i raspored koji podseća na stare planinske kuće i vraća u život naših starih. Njegovu spoljašnjost čini terasa, sa koje se pruža savršen pogled na planinski pejzaž. Osim enterijera i eksterijera, oduševiće vas i raznovrsni domaći specijaliteti, od kojih obavezno morate probati:

 • Čuvenu komplet lepinju
 • Vruću proju
 • Zlatiborski sir i kajmak
 • Domaću goveđu pršutu
 • Teletinu ili jagnjetinu ispod sača
 • Specijalitet restorana – file pastrmke, uzgajane u ribnjaku koji se nalazi u okviru restorana

Restoran Pećinar i predivno selo Ljubiš idealni su prostori za kvalitetan porodični odmor i uživanje u autentičnom duhu zapadne Srbije.

Posetite Zlatibor i iskoristite svoje slobodne dane na najbolji mogući način. Rezervišite neki od kvalitetnih apartmana na Zlatiboru i prepusitite se svim čarima koje pružaju restorani, kafići, zabavni parkovi i ostale planinske atrakcije i sadržaji.

 

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link