Moda

Trend 2017: Top 7 ukrasa za kosu

Asesoari na glavi ove godine su u centru pažnje: bilo da je kosa kratka ili dugačka, mora biti “nadžidžana” ili “bandažirana” trendi asesoarima, originalnim i dekorativnim, kojih, kada je reč o sezoni poleće/leto 2017, ima više nego ikada! Dizajneri predlažu “mali milion” sitnica koje savršeno upotpunjavaju svakodnevni i svečani večernji stajling. Pogledajte i izaberite!

Tijara i rajf

Ukrašena perlicama, kamenčićima i drugim dodacima, tijara je ultimativnim hit sezone, koji svaki, čak i njajjednostavniji stajling, čini otmenim i  kraljevskim. Odličan efekat postiže se i rajfom (može se staviti nekoliko, da bi delovalo atraktivnije), koji je obavezno dekorisan zanimljivim, sjajnim detaljima.

Čiode

ciode-za-kosu

Iako su manekenke na nekim revijama šetale s kosom koja je potpuno prekrivenena raznobojnim ili svetlucavim šnalama u obliku sitnijih ili krupnijih čiodinih glava, dizajneri su kasnije malo reterirali. Predlog je da se ovi ljupki ukrasi nose sa strane ili da se kosa pokupi šnalom tako da izgleda kao da velika čioda “probada” rep ili punđicu.

Blistavi kamenčići

svetlucave-snale

Malo glamura i sjaja nikada nije naodmet: šnale sa svetlucavim kamenčićima dodaće predivan sjaj kosi. Ceo stajling, pogotovo večernji, učiniće još blistavijim i originalnijim, naročito ako se od cirkona formira neki lep oblik (srce, cvet) ili, recimo, zanimljiva kratka reč.

Cveće u kosi

cvece-u-kosi

Osim sunca i plavog neba, na proleće i leto asocira nas i cveće: kreatori i frizeri ovu činjenicu uzimaju u obzir svake sezone, a ovoga puta, osim cvetnog dezena i detalja na odeći i obući, obuhvaćeni su i ukrasi za kosu. Predlog je da se raznobojni cvetovi, sušeni, od tkanine ili plastike, nose navrh glave ili na klasičan način – na elegantnoj punđi.

Velika upadljiva mašna

velike-masne

Ogromna, šarena, na tufne, pruge, ili pak jednobojna, od fine, glatke svile ili jednostavnog pamučnog puplina, mašna je predivan letnji ukras i celokupnom izgledu daje poseban, “girli” šmek. Uz jedan uslov: ako je šarena, ne trpi previše jaku šminku, dok jednobojna dozvoljava jači makeup.

Marama i široka traka

marama-i-siroka-traka-za-ko

Ovaj detalj, bilo da je sportski ili elegantan, dodaje izgledu izvesnu dramatičnost i mističnost. U fokusu je plastika, i to lakovana, ali nema greške ni ako je “bandaža” od čipke, kože ili nekog drugog materijala dobro uklopljenog s odećom.

Kačket

kacketi

Nije naročito omiljen kod frizera jer gotovo potpuno prekriva kosu, ali ko mari za to – kačketić je ove sezone “in”, i to u svim varijantama, s tim što je širit obavezno okrenut nazad ili sa strane. Neki kreatori ukrasili su ga perlicama i kamenčićima, drugi su ga izradili od glamuroznog brokata i svile, ali nose se i obične, sportske varijante, jednobojne ili fino dezenirane.

Šta je IN, a šta totalno OUT u 2017.

Angelina Čakširan

Angelina Čakširan

Novinarka, reporterka koja za 40 godina karijere uvek stiže tamo gde drugi nisu ni pomišljali da može da stigne. I uvek donese najluđe priče, sa jednakom energijom i zanosom. Više puta nagrađivana. Doživotno rokenrol!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link