Svet

Transrodna zatvorenica napravila decu dvema ženama, pa prebačena u muški zatvor

Majnor trans
Foto: Tviter / index.hr

Život ponekad piše zaista bizarne priče, a one iz američkih zatvora znaju da budu izuzetno zanimljive.

Naime, u jedinom ženskom zatvoru u Nju Džersiju zbog smeštaja transrodne osobe sa drugim ženama, dve zatvorenice su ostale u drugom stanju.

Kada je čitav događaj otkriven, transrodna zatvorenica je premeštena u muški zatvor.

Žali se da je zlostavljana prilikom transfera

Demi Majnor, koja služi 30-godišnju kaznu, jer je nožem izbola svog bivšeg staratelja, premeštena je u junu iz popravne ustanove Edna Mahan u popravnu dom za mlade Garden Stejt.

Majnor (27) se žali da su je stražari zlostavljali tokom transfera iz jedne ustanove u drugu. U objavi na svom blogu tvrdi da je tom prilikom pokušala da se obesi.

Navodi da je bila na meti zatvorskih službenika, a „jedan od njih joj se rugao kada je tražila da je skine i pretrese policajka“. U zasebnoj objavi navodi da je pretučena tokom premeštaja.

Nikad nije prihvatila da je bilo šta drugo osim žene

Rekla je da je kratko bila zatvorena u državnom zatvoru u Nju Džersiju, gde su je čuvari navodno oslovljavali sa „on“ više od 30 puta. Njen slučaj postao je poznat u aprilu, kada je zatvorsko odeljenje u Nju Džersiju otkrilo da je odgovorna za trudnoću dve zatvorenice.

„Prihvatila sam da sam u muškoj ustanovi, ali nisam prihvatila, niti ću ikada pristati da sam bilo šta drugo osim žene, koja je slučajno transrodna“, napisala je na svom blogu i optužila čuvare da su je maltretirali i pretili.

Tvrdi da joj je čuvar jednom prilikom rekao da „ovde nema kamera, da su ovde svi muškarci uključujući i nju“.

Majnor je optužila zatvor da joj je naneo nepopravljivu psihičku štetu, izlažući je izazovnim situacijama.

„Ne znam kako je živeti kao muškarac i odbijam da se ikada vratim takvim navikama ili ponašanju“, piše na svom blogu. Takođe se požalila da novi zatvor nema klimu ili kablovsku TV, kao i da ne dopušta videoposete ili LGBTQ grupe.

„Mentalno nisam bila svoja i gubim svoje ja. Demi, koja želi da se šminka i druži sa prijateljicama, ovde nije dozvoljena“, napisala je.

Zatvor sa trans-zatvorenicima

Majnor je iz Edne Mahan premeštena nakon što je otkriveno da je odgovorna za trudnoću druge dve zatvorenice.

Ustanova sa 800 zatvorenika počela je da prima transrodne žene, uključujući one koje tek trebaju da budu podvrgnute operaciji promene pola, nakon prošlogodišnje tužbe. Sada ima 27 trans-zatvorenika.

Majnor je imala 16 godina kada je provalila u kuću Teotisa Batsa u Gloučester Taunšipu, u saveznoj državi Nju Džersi. Bats ju je usvojio, ali Majnor nije više živela sa njim u vreme kada se provala dogodila.

Batsa (69) je nekoliko puta izbola nožem, a potom je pobegla u Nju Jork, gde je i uhapšena. Nekoliko puta je osuđivana za krađu automobila.

Majnor je 2020. godine započela proces promene pola.

Izvor: index.hr

Spavao na kauču pa propao u ogromnu rupu koja se odjednom stvorila usred sobe (FOTO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

615 Shares
615 Shares
Share via
Copy link