Magazin Svet

Spavao na kauču pa propao u ogromnu rupu koja se odjednom stvorila usred sobe (FOTO)

Rupa progutala čoveka
Foto: Ernesto Martinez / Vice World News

Život zna da napiše dobru dramu, a ponekad je ne morate tražiti dalje od sopstvene dnevne sobe. Tako je i Martin spavao snom pravednika, kada ga je u zlo doba noći progutala ogromna rupa koja se odjednom stvorila usred sobe, zajedno sa kaučem i pola nameštaja.

Naime, napušteni tunel za krijumčarenje droge, koji je prolazio ispod kuće, prouzrokovao je popuštanje poda, progutavši nesrećnog čoveka iz grada Kulijakan na severu Meksika.

Na svu sreću, sve se na kraju dobro završilo, ali ovog nesvakidašnjeg događaja će se sigurno sećati do kraja života.

Ponor se otvorio na mestu tunela koji je iskopao narko kartel

Martin Rios (26) spavao je u svom domu u glavnom gradu države Sinaloa, kada ga je probudila jaka buka oko 4 sata ujutro 10. maja. Njegova majka i dva rođaka otrčali su u dnevnu sobu da pronađu Riosa, ali su ugledali samo ogromnu rupu na mestu gde je spavao.

Rupa progutala čoveka
Foto: Ernesto Martinez / Vice World News

Čitav kauč, zajedno sa stočićem, je propao u ponor, koji je bio deo tunela, verovatno sagrađenog od strane članova ozloglašenog kartela Sinaloa koji kontroliše grad.

– Mislio sam da sanjam. Kao kada sanjate da padate, ali ovaj put sam propao stvarno – rekao je Rios za VICE World News.

Kauč na kojem je ležao pao je sa visine od oko 3 metra, ali je Martin zadobio samo lakše povrede.

Ponor se otvorio, jer tunel koji su pre 10 godina izgradili trgovci drogom u obližnjoj kući nikada nije propisno zatvoren ili popunjen, prema izveštajima lokalnih vesti. Prolaz je prolazio ispod najmanje osam kuća, od kojih su neke takođe pretrpele oštećenja, kako tvrde komšije.

– Nismo znali da ispod nas postoji tunel. Sećam se da je, kada sam bio tinejdžer, policija dolazila u tu kuću jer je pronašla drogu ili nešto slično, ali nikada nisu rekli ništa o tunelu – kaže Rios.

Tunel se nalazi pored čuvenog groblja sa luksuznim grobnicama narko bosova

Komšije iz obližnje kuće takođe su bile šokirane kada su saznale da je tunel prolazio ispod njihovog drveta manga. Pre dve godine pojavila se vrtača u podnožju drveta.

Tunel se nalazi u naselju Žardines del Humaja (Jardines del Humaya), u blizini popularnog groblja, gde su neki od najpoznatijih meksičkih narko bosova sahranjeni u luksuznim grobnicama. Neke od njih izgledaju kao vile koje pošten čovek ne može da napravi za života.

Meštani su rekli da su, kada je tunel postao vidljiv pre dve godine, vlasti obećale da će ga popuniti kako bi sprečile da se uruši i da će pomoći u saniranju štete pogođenim porodicama.

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador reagovao je na vest o „narko ponoru“ prošle nedelje, i rekao da će vlada ispitati slučaj i one koji su odgovorni za nesreću.

Kuća ispod koje je izgrađen tunel, vlasništvo je Instituta za vraćanje ukradenog ljudima, zvaničnog programa čiji je cilj ponovna upotreba imovine oduzete kriminalcima.

Tunele je za bekstvo koristio i čuveni El Čapo

Sinaloa kartel je poznat po korišćenju tunela, koji su korišćeni za šverc droge, ali i za bekstvo od ruke zakona. Hoakin „El Čapo“ Guzman , jedan od prvobitnih osnivača kartela, 2015. godine je pobegao iz zatvora u Meksiku koristeći tunel koji je bio povezan sa njegovim tušem.

Ponovo je pobegao kroz tunel nakon racije, kada je policija i vojska upala u jednu od njegovih kuća u Sinaloi, 2019. godine. Nakon toga je uhvaćen po treći i poslednji put.

Američki agenti su pronašli drogu vrednu 30 miliona dolara u tunelu dugom 610 metara, u San Dijegu 2019. godine. Tunele koje su iskopale organizacije za krijumčarenje droge, a koji se nalaze ispod površine američko-meksičke granice, često otkrivaju američki policajci i graničari.

Izvor: Vice

Policajcu presudio sopstveni pas dok je čekao suđenje za ubistvo 3 klinca

Luftika #

komentar

Klikni da objaviš komentar

72 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap