Svet

Trampove pristalice napravile haos: U neredima četvoro mrtvih

Četiri osobe su stradale, a 52 su uhapšene, nakon što su pristalice predsednika Donalda Trampa upale u zgradu Kapitola kako bi sprečile Kongres da potvrdi pobedu Džoa Bajdena na predsedničkim izborima, izjavio je šef policije u Vašingtonu.

Šef gradske policije na konferenciji za novinare Robert Džej Konti rekao je da je 47 od 52 sprovedenih hapšenja povezano sa kršenjem policijskog časa, koji je uveden od 18 časova. Kako je naveo, 26 osoba je uhapšeno na tlu Kapitol hila, gde se nalazi Kongres SAD.

Ostali su uhapšeni po optužbama u vezi sa nošenjem vatrenog oružja bez dozvole ili koje je zabranjeno, prenosi 021.rs.

Konti je rekao da su pronađene dve cevne bombe u sedištima republikanskih i demokratskih nacionalnih odbora, kao i hladnjak u vozilu na tlu Kapitola, u kojem su se nalazili molotovljevi kokteli.

Konti nije želeo da identifikuje ženu koju je policajac pogodio i ubio, ali je rekao da su još tri osobe preminule zbog “hitnog zdravstvenog stanja”.

U neredima je povređeno 14 policajaca, od kojih je dvoje hospitalizovano.

Za sada nije poznato da li je bilo dodatnih hapšenja.

Kongres SAD nastavio je sednicu na kojoj treba da bude potvrđen rezultat predsedničkih izbora 3. novembra, koja je prekinuta kada su stotine pristalica predsednika Donalda Trampa upale u zgradu Kapitola – simbola američke demokratije.

Mladić koji je audijem usmrtio dva pešaka je sin šefa policije iz slučaja Savamala

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link