Magazin Svet

Tramp: Ne osnivam novu stranku, ali se 2024. sigurno ponovo kandidujem!

tramp
Evan Vucci/AP Photo

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da ne planira da formira novu stranku koja bi bila rival Republikanskoj partiji i medijske najave da će to uraditi nazvao je lažnim vestima, a nagovestio je da je spreman da se ponovo kandiduje za predsednika 2024. godine, uz ponovljenu tvrdnju da su prošlogodišnji izbori bili pokradeni.

Naš pokret hrabrih, marljivih američkih patriota tek je na početku, a na kraju ćemo pobediti, rekao je Tramp na godišnjoj konferenciji Konzervativne političke akcije, koja se održava u Orlandu, preneo je Rojters.

Tramp je na jednom od najvažnijih godišnjih okupljanja konzervativaca poručio da je Republikanska partija ujedinjena i da ne namerava da osniva svoju stranku, što je bila ideja o kojoj je prethodnih meseci razgovarao sa svojim savetnicima.

„Ne treba nam nova partija. Imamo Republikansku koja će ostati ujedinjena i biće snažnija nego ikada pre“, poručio je Tramp.

Neformalna anketa među učesnicima skupa na Floridi pokazala je da bi 55 odsto prisutnih republikanaca podržalo Trampovu nominaciju za naredne izbore. Na drugom mestu je guverner Floride Ron Desantis, sa podrškom od 21 odsto.

Tramp nije propustio priliku da oštro kritikuje prve odluke Džoa Bajdena i ocenio je da je to bio „najkatastrofalniji prvi mesec bilo kog predsednika u savremenoj istoriji“, dodavši da se „za kratkih mesec dana od Amerike na prvom, stiglo do Amerike na poslednjem mestu“.

Izvor: FoNet

Tramp ipak zaslužio Nobelovu nagradu za mir, odlučni su Šveđani!

Avatar

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link