Lifestyle

Top 5 saveta za opremanje restorana

Svaki ugostiteljski objekat, osim ukusnom hranom i izuzetnim pićima, svoje goste privlači i opremom i izgledom. Lep enterijer, dizajn i kvalitetni uređaji stvari su na koje turisti itekako obraćaju pažnju, budući da one prave celokupan utisak restorana. Stoga, nudimo vam top 5 saveta za opremanje vašeg restorana, kako biste iz dana u dan privlačili sve veći broj zadovoljnih gostiju. 

Opremite vaš restoran kvalitetnim uređajima

Kada opremate vaš restoran, prva stvar na koju treba da obratite pažnju jesu kvalitetni i dugotrajni uređaji koji će održavati sigurno kvalitet vaše ugostiteljske ponude. Stoga, jako je važno da kuhinjski uređaji budu funkcionalni i dobrog kvaliteta, kako biste gostima ponudili najbolju uslugu. Primera radi, rashladne vitrine izuzetno su potrebne svim ugostiteljima koji shvataju vrednost dobrog poslovanja. U ponudi možete pronaći najkvalitetnije frižidere, hladne stolove, salatare i mnoge druge uređaje.

Uz to, inox oprema biće odličan izbor za sve one koji žele da naprave profesionalnu ugostiteljsku kuhinju sa kvalitetnom opremom. Takođe, možete pronaći i inox police za kuhinju, prohromske stolove ili prohromske sudopere koje će radnicima dodatno olakšati i unaprediti posao. 

Potrudite se da vaš restoran ima adekvatnu temu

Kada se odlučite da otvorite restoran, osnovna ideja izgleda i samog koncepta biće ključni faktori za uspešan razvoj biznisa. Stoga, tema restorana jako je bitna stvar, budući da će ona obeležiti vaš restoran u svakom smislu. Bitno je da znate da imate potpunu slobodu da odaberete temu za dizajn enterijer, a jedino što je potrebno jeste da budete dovoljno originalni kako biste se izdvojili od ostalih. 

Stoga, pažnju možete posvetiti i vašim afinitetima i stvarima koje volite. Primera radi, ukoliko se ljubitelj italijanske, grčke ili generalno mediteranske kuhinje, možete nabaviti plavo bele stolnjake i restoran ukrasiti morskim detaljima. Sa druge strane, ukoliko ste ipak ljubitelj tradicionalnog koncepta lokala, možete se posvetiti etno stilu i ukrasiti svoj lokal u tom smeru.

Posebno se posvetite bojama u restoranu

Još jedna važna stvar prilikom opremanja restorana jesu boje zidova koje birate. S obzirom na to da same boje izuzetno utiču na psihologiju i raspoloženje gostiju, važno je da odaberete boje koje će pozitivno oplemeniti enterijer. Stoga, najbolje je da birate pozitivne boje kao što su crvena, roze, plava ili žuta. 

Sa druge strane, važan je i način na koji kombinujete izabrane boje. Primera radi, tople zemljane boje će jako prijati očima vaših gostiju, te se potrudite da takve boje kombinujete zajedno. Ukoliko se potrudite da stvorite pozitivnu i opuštenu atmosferu, prožetu blagim tonovima i bojama, budite sigurni da će gosti najčešće birati vaš lokal za opuštanje u ukusnoj hrani.

Dobro osvetlite vaš restoran

Jedno od glavnih prednosti koje može imati vaš restoran jeste njegova dobra osvetljenost. Budući da svetlost utiče na raspoloženju i atmosferu, važno je da na osnovu teme i ambijenta u vašem restoranu obezbedite i adekvatno osvetljenje. Primera radi, ukoliko želite da stvorite romantičnu atmosferu, možete obezbediti prigušeno svetlo, koje će dodatno pojačati osećaj ljubavi i romantike. Uz to, nikako nemojte izostaviti i dodavanje cveća za osvetljenje, koje su neizostavni deo mnogih restorana. 

Oplemenite restoran različitim detaljima

Iako su krupne stvari jako važne kada je u pitanju opremanje restorana, budite sigurni da će detalji prilikom opremanja značajno uticati na sam ambijent. Mnogobrojni detalji mogu vam značajno ulepšati restoran i dodati mu nov izgled. Primera radi, biljke će biti odličan izbor kao dekoracija na stolovima ili na zidovima restorana. Isto tako, obratite pažnju i na moderan restoranski nameštaj, ali i na različite ugradne police u zidu koje možete upotpuniti knjigama ili vinskim flašama. 

Važno je znati da kada je u pitanju oprema restorana detaljima imate slobodu da pustite mašti na volju. Dobra stvar će biti i fotografije ili ručni rad ukrašenih tanjira na zidu, a moderni i inovativni restorani danas su opremljeni i prostorom u kojima postoje lejzi begovi. Stoga, pustite mašti na volju i igrajte se sa detaljima.

Ovih top 5 saveta pomoći će vam da na lak i jednostavan način stvorite restoran koji će biti broj jedan svim gostima. Uz to, kvalitetna i ukusna hrana i ljubazni zaposleni radnici upotpuniće ovu ponudu, te ćete zasigurno stvoriti biznis koji će samo ići uzlaznom putanjom.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Darko Damnjanović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link