Magazin

Tinejdžerka otišla na protest, objavila snimak na kom policija tuče njenog druga, pa izbačena iz škole jahanja

protest-beograd
Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Jedna osamnaestogodišnja učenica izbačena je iz beogradske škole jahanja “Bela griva” gde je volontirala, jer se vlasnici nije svidelo što je bila na protestu ispred Skupštine Grada i navodno podržavala nasilje i Dragana Đilasa kojeg smo sa vlasti “motkama oterali jedva”, prenosi Vreme.

U nedelju nakon protesta koji su se završili reakcijom policije, Sandra Kovačić je morala da teši svoju osamnaestogodišnju ćerku i to zbog dve stvari, piše Vreme.

Najpre, jer je devojka na društvenim mrežama videla kako policija premlaćuje njenog školskog druga iz gimnazije – taj snimak je potom sama podelila na Instagramu.

A onda i jer se ćerki javila vlasnica škole jahanja u koju ide – i u nizu čudnih poruka joj saopštila da više ne dolazi na hipodrom. Jer, kako je navela, u njenoj školi „nema mesta za one koji veličaju nasilje, uništavanje imovine i ponašaju se kao uličari“, navodi Vreme. Mislila je tu upravo na objave sa Instagrama.

Vlasnica škole jahanja „Bela griva“ Sanja Dabović priznala je u razmeni poruka sa novinarom „Vremena“ da je u nedelju uveče slala poruke devojci.

– Niko ko javno jaše naše konje i deo je kluba, a kasnije javno razbija imovinu svih nas, nije dobrodošao – navela je ona.

Rekla je da podržava „mirno rešavanje stvari“ i proteste poput mirnih blokada kakve su izveli studenti u ponedeljak.

– Ali vandalizam ne dolazi u obzir.

Dabović tvrdi da je devojka objavljivala i snimke na Instagramu na kojima njen drug gađa policajca, a ona se smeje. Takve objave se više ne mogu pronaći na nalogu.

Ceo tekst pročitajte na sajtu Vreme.

Majka studenta uhapšenog na protestu: Ne znamo gde se nalazi, ni šta se sa njim događa

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link