Novi Sad

Jedan od najvećih bendova današnjice stiže na Petrovaradinsku tvrđavu

<img src="https://i.ytimg.com/vi/2e8tWh2jLUQ The Cure su prodali na desetine miliona albuma, izdali 40 singlova, održali 1.500 koncerata, najavljujući čak i novi album uskoro. Uticali su na formiranje goth roka, iako oni sami to nisu. Trenutnu postavu benda čine

Kultni britanski rok sastav „The Cure“ nastupiće na glavnoj bini Exit festivala 4. jula 2019. godine.

„Jedan od najvećih bendova svih vremana će svirati u Srbiji i regionu po prvi put“, objavio je Exit festival, uz poruku da se snovi ostvaruju.

Osnivač Exita Dušan Kovačević poručio je da su od osnivanja festivala slali ponudu bendu, ali da do njih nije bilo lako doći.

„Paradoksalno, baš u trenutku kad su po svim svetskim medijima na vrhuncu karijere i kreću u najtraženiju turneju iduće godine, desilo se da se oni jave nama“, dodao je.

Poznati kritičar Dragan Ambrozić dodao je da „od velikih bendova iz te generacije kod nas nisu bili samo The Cure i U2“.

„Sa velikom sigurnošću se može reći da je u pitanju jedan od najznačajnijih koncerata u istoriji EXIT festivala, kao i jedno od najvažnijih gostovanja u Srbiji ikada“, naveo je Ambrozić.

„The Cure“ u 2019. godini će proslaviti 40 godina od izlaska njihovog prvog albuma „Three Imaginary Boys“, kao i tri decenije od čuvenog „Disintegration“, povodom čega će imati nekoliko nastupa na festivalima u Evropi.

The Cure su prodali na desetine miliona albuma, izdali 40 singlova, održali 1.500 koncerata, najavljujući čak i novi album uskoro. Uticali su na formiranje goth roka, iako oni sami to nisu.

Trenutnu postavu benda čine Robert Smith, Simon Gallup, Jason Cooper, Roger O’Donnell i Reeves Gabriels.

Sastav je poznat po hitovima kao što su „Lovesong“, „Friday I’m in Love“, „Pictures of You“, „In Between Days“, „Boys Don’t Cry“, „Close to Me“, „Love Cats“…

Prve četvorodnevne ulaznice za Exit biće puštene u prodaju u utorak, 23. oktobra, tačno u podne, koje će moći da se kupi sa 60 odsto popusta, po ceni od 5.990 dinara.

Istog datuma u prodaju će biti pušten i vrlo ograničen kontigent dnevnih ulaznica za prvi dan festivala, četvrtak, 4. jul, kad će nastupati The Cure, po poklon ceni sa 50% popusta, od 2.490 dinara.

Momak iz Irske je smuvao devojku iz Srbije, ali ovakvu poruku nije očekivao

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

258 Shares
258 Shares
Copy link