Uncategorized

The Camelot, srednjovekovna pivnica za prave gurmane

Ne znam da li ste znali, ali u Novom Sadu postoji prava srednjovekovna pivnica. Doduše, sigurno je čistija i mnogo lepše uređena od one u kojoj su sedeli vitezovi i pravili planove o osvajanjima, ali koncept je tu. Pozdraviće vas vitezovi u prirodnoj veličini, pivo će vam poslužiti u velikim kriglama, ručak u zemljanim posudama, a sa zidova će vas gledati replike štitova iz Španije.

Pričam vam o The Camelotu, pivnici, restoranu, kafiću, baru, ili jednostavno mestu gde ćete sigurno pronaći nešto po vašem ukusu. Doručak, kafu, ceđeni sok, domaće pivo, rebarca u medu, testenine ili biftek, palačinke i mađarske kolače – ponuda je raznolika. Jedan od vlasnika, Davor Kovačević otkriva nam zbog čega je Camelot drugačiji.

– The Camelot je jedinstven jer je uređen kao prava pivnica, i vodili smo računa o svim detaljima. Kuhinja je smeštena u ambijent srednjeg veka, a ovakav koncept možete videti u pravim pivnicama u Beču, Pragu ili Minhenu. Sami proizvodimo naše pivo, svetlo tamno i crveno. Osnovna prednost The Camelot piva je što je napravljeno isključivo od ječmenog slada bez dodataka drugih nesladovanih sirovina, pa su samim tim glavobolja i mamurluk isključeni – kaže on.

the-camelot-pivnica (5)-curetina
Ćuretina u sosu od spanaća

Glavna jela uglavnom su pravljena da idu uz pivo, pa su tu kolenice, rebarca, kobasica i biftek, ali na meniju su i testenine, sendviči i palačinke. Naravno, sve porcije su obilne, pravljene za prave vitezove, a i sami nazivi jela će vas sigurno zainteresovati. Tu su Konjanik, Kneginja, Vitez, Mač, Pivarska rebarca, piletina i ćuretina u raznim sosevima, biftek u sosu od zelenog bibera, bavarska kolenica i još mnogo toga.

the-camelot-pivnica (7)-rebarca
Pivarska rebarca

Ako ove godine idete na Kopaonik na skijanje, nemojte propustiti priliku da i tamo uživate u ponudi The Camelota. Od 2013. godine na popularnom skijalištu otvoren je veliki restoran sa sličnim konceptom koji radi tokom zimske sezone. Ugrejte se uz kamin, predahnite uz viteški ručak ili se zasladite palačinkama.

the-camelot-pivnica (6)-kolac
Šomloi galuška

Osim slatkih palačinki, možete probati i voćne kupove u kombinaciji sa čokoladom, krempite, cheese cake ili šomloi galušku, tradicionalni mađarski kolač.

Potražite najbolje restorane OVDE

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Jel’ to uobicajeno da se pise o restoranu a da se ne kaze gde je? Jel’ to svako u Novom Sadu – a i sire – zna gde je Kamelot?

OGLAS

133 Shares
133 Shares
Share via
Copy link