Imate li naviku da ostavljate testeninu u cediljki kako bi se u potpunosti ohladila? To nije najbolja metoda ako želite ukusno jelo.
Testenina je jedna od najpopularnijih namirnica u svetu jer se zbog svog neutralnog ukusa može kombinovati s različitim namirnicama, a najbolje ide uz sosove i kao prilog jelima od mesa.
Međutim, kuvar Lorecno Boni koji je zaposlen u poznatoj kompaniji testenine Barrila, kaže da ostavljanjem testenine u cediljci mnogi čine temeljnu grešku prilikom pripreme testenine.
Naime, kada ocedite testeninu, na njoj ostaje malo skrobne vode, ali ako testenina stoji u cediljci, voda isparava, zbog čega se testenina lepi i postaje suva. Pritom, kada ocedite testeninu proces kuvanja ne završava, prenosi Klix.ba.
Zbog toga, obično se savetuje da testeninu pripremate tako da je nakon kuvanja ocedite i odmah prebacite u tiganj ili šerpu sa sosom. Neki ljudi ispiraju testeninu nakon što je ocede, ali to nije potrebno činiti.
Ipak, tu je važno da testenina ne bude do kraja kuvana jer će se ona na kraju skuvati u sosu. Dakle, kada je prebacite u sos, ostavite da se kuva otprilike tri minuta. Na taj način će upiti deo sosa i biti ukusnija.
Izvor: Klix.ba
Italijanka stavila tačku na spekulacije: Ovo su 3 pravila za jedenje špageta (VIDEO)
Dodaj komentar