Beograd Magazin

Terasa ruglo Beograda, vlasnici na njoj gomilaju smeće, razlog nečuven

terasa smeće
Foto: Dragan Mujan / Nova.rs

Plastične flaše, kutije, ljuske od jajeta i drugi ostaci hrane, kao zamke za pešake svakodnevno uočavaju prolaznici na Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu.

Pogled uvis zaustavlja se na terasi sa koje se preliva nagomilano đubre. Dve staklene flaše sletele su na beton sa prvog sprata kada su se pred tom zgradom zatekli novinari portala Nova.rs. Čistom srećom niko nije povređen.

terasa smeće
Foto: Dragan Mujan / Nova.rs

Terasa se nalazi tačno iznad pekare i, kako se ispostavilo, upravo zbog toga je i iskrsao problem, na koji su vlasnici stana rešili da odgovore na prilično bizaran način.

terasa smeće
Foto: Dragan Mujan / Nova.rs

Naime, u tom stanu žive muž i žena, koji đubre gomilaju iz revolta prema pekari, koja radi 24 sata. I drugi stanari su se požalili da zbog mirisa, dima, buke ne mogu da spavaju – a prave je kupci, klima, kamioni – međutim, komšija koji živi tačno iznad pekare situaciju čini još težom.

– On skuplja smeće na svojoj terasi kako bi ga zapravo bacao na ulicu ispred pekare, ali on ne razume da tako nama pravi problem. Zaista je užasno živeti u zgradi čije su terase natrpane đubretom, rekla je stanarka te zgrade.

terasa smeće
Foto: Dragan Mujan / Nova.rs

Napominje da ju je sramota gde živi jer je mnogi pitaju kako je moguće da u centru Beograda neko gomila smeće na svojoj terasi. Ističe i da se boji da se ne pojave pacovi, miševi zbog đubreta, a da se dešava da vlasnik stana pogodi prolaznike. Stanari zgrade su se, kako kaže, obraćali nadležnim institucijama povodom smeća.

– Obećali su nam da će se rešiti problem sa đubretom, međutim to se ne dešava, požalila se stanarka.

Izvor: Nova.rs

Preporuka strancima u Beogradu: “Smeće bacajte isključivo kroz prozor” (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link