Magazin

Jedna epizoda Teletabisa bila je toliko strašna da je zabranjena (VIDEO)

teletabisi
Foto: Printscreen

Tinki Vinki, Dipsi, La La, Po i beba sunce likovi su koje su obeležili detinjstvo mnogih, i nije ih lako zaboraviti.

Neki, međutim, još uvek pamte i jednu jezivu scenu u čuvenim “Teletabisima” iz 1997. koja je toliko uznemirila roditelje da je BBC zabranio emitovanje te epizode.

Epizoda “Lav i medved” emitovana je 1997. i proglašena “previše strašnom” za publiku kojoj je namenjena, odnosno decu uzrasta od jedne do četiri godina.

Šta to može biti toliko strašno? Za sve je “kriv” jedan lik koji se pojavio u epizodi, piše 021.rs.

Na početku scene pojavljuje se lav s uznemirujuće izbuljenim očima koji riče dok se vozi na kolima preko livade. Na scenu tada dolazi medved vičući “Buuu!” čudnom lavu.

“Ja sam strašan lav i tražim medveda”, kaže praveći grimase i zatim dodaje: “Znam da se krije, ali ne znam gde.” Kadar se zatim pomera do četiri Teletabisa, koji posmatraju kako se odvija cela muka.

“Gledam ovamo i gledam tamo”, kaže lav, naizgled fiksiran na neuhvatljivog medveda, i nastavlja da razgleda okolo. Medved tada ispušta detinjast, ali vrlo jeziv kikot kako bi zadirkivao očito frustriranog lava. Kamera zatim zumira lavlje lice dok on povisuje glas i pita: “Gde je medved?”

Kada ga je napokon ugledao, lav pojuri za njim dok medved govori: “Uhvati me!” i zatim počinju da se vijaju oko brda ispuštajući vrlo čudne zvukove.

Nakon emitovanja epizode roditelji su uputili brojne pritužbe ističući kako je muzika neprikladna za uzrast dece, a zasmetali su im i zastrašujući glasovi, mračan ton i jezivi dijalozi, pa je zbog toga zabranjeno emitovanje ove epizode.

Izvor: 021.rs

Nema osobe koja bar jednom nije ovu seriju pogledala, omiljena heroina danas je mačka i po! (FOTO)

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
28 Shares
Share via
Copy link