Magazin Srbija

Tadić najavljuje kandidaturu protiv Vučića u nastavku “nekog drugog filma”

boris-tadic-vucic
Foto: Boljabosna.com

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić, koji je priznao izborni poraz 2012. godine rečenicom “Vidimo se u nekom drugom filmu” i istog trenutka postao minorna politička figura u zemlji, svako malo ipak pokušava da se vrati makar u sporednoj ulozi.

Sada lider SDS-a navodi da bi se kandidovao na predsedničkim izborima isključivo ukoliko bi procenio da niko od drugih kandidata neće moći da pobedi Vučića.

“Jedini pravac u kom razmišljam je kako smeniti vlast, koja gotovo deceniju uništava i kriminalizuje naše društvo i državu. Pa tako i o kandidaturi razmišljam isključivo u tom kontekstu, a ne u kontekstu bilo kakvih ličnih ambicija ili želja. Uostalom, nikada ni nisam imao takve ambicije. Moja politička karijera u smislu funkcija koje sam obavljao, ne ostavlja mesta za motiv neostvarenih ambicija ili sujete, pa su mi komentari da se time vodim više smešni, nego zluradi. Od 2012. se nisam kandidovao ni na jednu funkciju i sve vreme sam pružao podršku drugima, i starim i novim licima, koji su pokušali u prethodnim godinama da pobede ovu vlast” rekao je Tadić za Nova.rs.

Prema njegovim rečima, prošlo je pogubno mnogo godina i propuštenih prilika.

“Moja obaveza, kao čoveka koji je na poslednjim izborima dobio oko milion i po glasova, nije da mislim na ličnu udobnost i lične rizike i da stojim na raspolaganju i na ovim izborima. Kandidovao bih se isključivo ukoliko bih procenio da niko od drugih kandidata neće moći da pobedi Vučića, ali i da upravlja državom. Jer nakon promene ove vlasti biće potrebno ne samo umeti upravljati državom, već upravljati u okolnostima u kojima će biti potrebno paralelno i saniranje ogromne štete koja će ostati iza ove vlasti. Ukoliko bi se pojavio neko za koga bih procenio da to može, imao bi svu moju podršku” objasnio je bivši predsednik Srbije.

U uslovima u kojima su mediji pod direktnom I potpunom kontrolom režima Aleksandra Vučića, iskusni političar kaže da je terenska kampanja jedina šansa za pobedu.

“Znam kako se pobeđuje ova vlast i Aleksandar Vučić. I to ne bi bio povratak na staro i zamena ove vlasti bivšom, kako mnogi maliciozno komentarišu, već isključivo probijanje barijere za nove ljude. Barijere koju smo im mi ostavili 2012. godine i koju smo možda baš mi i dužni i jedini sposobni da sklonimo. Veliko je pitanje da li je i fer očekivati da novi ljudi pobede ovu vlasti, koju čine političari sa višedecenijskim iskustvom. I te 2012. je pobedio Nikolić, nakon izbornog poraza 2008. i tek tom pobedom otvorio prostor za Vučića. Podsećam da Vučić tada nije mogao da pobedi ni na izborima za gradonačelnika” kaže Tadić. Autor: Nataša Latković, Nova.rs

Boris Tadić je, kao lider tada izuzetno jake Demokratske stranke, na direktnim izborima u maju 2012. godine izgubio od Tomislava Nikolića koji je postao predsednik Srbije.

“Danas je građanstvo Srbije odlučilo da Tomislav Nikolić bude novi predsednik Srbije. To je bila fer pobeda i želim mu najbolju sreću u obavljanju ove teške dužnosti” kazao je Tadić uz pozdrav “vidimo se u nekom drugom filmu”.

Istu sintagmu Boris Tadić je upotrebio i nakon odluke o napuštanju Demokratske stranke na čijem čelu je bio od 2004. do izbornog poraza 2012. godine. Stranku u kojoj je bio od njenog osnivanja 1990. godine napušta 2014. kada je osnovao Novu demokratsku stranku što je kasnije prešlo u Socijaldemokratsku stranku (SDS).

U 100 € da Vučić ne zna da je prošle godine odneo istorijsku pobedu na izborima (VIDEO)

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • PRE KANDIDATURE, PRST NA ČELU?

    Nekadašnji predsednik Boris Tadić sanja o mestu predsednika Srbije. Dobro bi bilo da vrati svoju savest u periodu predsednikovanja i vladanja (2004. do 2012. godine) Srbijom kada su, njegovi na čelu s njim, rasprodali skoro svu imovinu fabrike, banke, zemlju. U njegovo vreme, za razliku od sadašnjih vlasti, penzioneri su imali solidnije penzije u odnosu na prosečne plate iznad 50%, a sada su pale na 42%. Sadašnje vlasti zaboravili su kriminal, krađe i iznošenje para vani, jedino se sećaju da je Dragan Đilas pokrao i izneo ogromne pare vani (biće do milijarde dolara), vrag bi ga znao. Iz ovih navoda, bolje je da Tadić ne razmišlja o povratku na mestu predsednika države, a to mesto sebično drži aktuelni predsednik uz pomoć penzionerske glasačke mašine. Pre nego se kandituje za predsednika na sledećim izborima neophodno mu je da konsultuje boljeg psihologa od sebe i psihijatra.

372 Shares
372 Shares
Share via
Copy link