Lifestyle

Svi su počeli da sole lubenicu, a poslastičari objašnjavaju zašto

Neki trikovi koji su preplavilli internet su potpuna izmošljotina i gubljenje vremena, sa druge strane postoje one cake koje iako zvuče bizarno zaista i deluju. Jedan od takvih je i onaj prema kojem lubenicu treba posoliti, ako želite da bude slađa.

Poslastičarka Nikol Veston iz Los Anđelesa tvrdi da su so i omiljeno letnje voće zaista dobitna kombinacija, iako je pomisao na to bizarna.

„Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljenu krišku lubenice u rukama. U to vreme moj prijatelj je insistirao da moram da probam, tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu – zaista je bolja posoljena“, napisala je ona.

Stručnjaci tvrde da je umereno posoljena lubenica sjajna stvar, i da je veoma glupo bar ne isprobati ovaj savet.

Naime, so daje intezivniji ukus lubenici, jer kreira slano-slatki kontrast, omogućavajući da slatkoća dođe do izražaja, a ujedno podstiče proizvodnju pljuvačke, što opet ovo voće čini sočnijim.

Ipak, budite obzrivi – previše soli neće dati dobar efekat. Dovoljno je da prsohvat soli rasporedite ravnomerno po krišci lubenice koju planirate da u slas pojedete.

Setite se koliko je poslednjih godina salata od lubenice sa feta sirom popularna, te vam ova kombinacija možda ipak neće delovati toliko odbojno.

Takođe, lubenica nije jedino voće koje dobro „paše“ uz slane stvari – opšte je poznato da se dinja u kombinaciji sa pršutom ili suva šljiva sa slaninom smatra pravim specijalitetom.

Lubenica je odlična za sve tipove kože

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link