Magazin

Svi kontroverzni stavovi i izjave Jelene Đoković zbog kojih je javnost zapenila

Jelena Đoković majka Vera MHE

Srpska javnost Jelenu je upoznala kao suprugu najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića. Pored toga što je životna saputnica velikog sportiste, Jelena je direktorka “Fondacije Novak Đoković” i bavi se “lajfkoučingom”.

Iako je uglavnom omiljena u javnosti, često zbog svojih kontroverznih stavova i izjava i javnosti, Jelena je više puta bila meta kritika, a o onome šta je govorila se oštro debatovalo, kako na društvenim mrežama, tako i u domaćim i stranim medijima.

Jedan od najnovijih stavova Jelene Đoković pre dva meseca je izazvao oprečna mišljenja javnosti, a Instagram je čak i cenzurisao njen video i označio ga kao “lažnu vest”.

O čemu se tačno radi?

Supruga poznatog tenisera objavila je desetominutni video u kome je objavila video-materijal izvesnog američkog lekara koji je uzrok širenja koronavirusa pripisao ekspanziji 5G mreže.

“Toliko videa kruži danima, različite teorije o uzrocima korone, metodama lečenja, prevencije… evo ga jedan koji sam dobila pre neki dan. Ko ima vremena nek pogleda. Baš me zanima šta mislite. Pišite”, napisala je Jelena uz objavu tada.

Ovo je bio razlog da je Instagram cenzuriše i ovaj video označi kao “lažnu vest”.

Video, koji je inače pregledan više od 114 hiljada puta, bio je kritikovan od strane Jeleninih pratilaca u komentarima, a vest o cenzuri supruge najboljeg tenisera na svetu završila je i u britanskim medijima, tačnije na “Daily mail-u”.

Jelena Đoković nije obrisala video sa svog Instagrama, ali je pokušala da opravda svoj postupak, navodeći da ona ništa nije tvrdila, već da se uključila u istraživanje tog segmenta (5G tehnologije, prim.aut.)

Još jedan slučaj u vezi sa Jelninim stavovima koji je objavila putem Instagrama dogodio se pre nekoliko meseci, kada je na storijima objavila da će praviti sapune i kupke od sopstvenog zamrznutog mleka.

“Vratili smo se kući nakon četiri meseca provedenih na putu i pronašla sam sve ove kesice zamrznutog mleka. Dane i noći sam provela u ‘pumpanju’ i deo mene ne može da veruje da nisam uspela da ih iskoristim. Sad mi svi kažu da im je istekao rok i da bi trebalo da ih bacim, ali jednostavno ne mogu. Srećom, dobila sam mudar savet kako da ih iskoristim – za pravljenje sapuna, kupki, kozmetičkih preparata. Upravo ću to i uraditi”, napisala je ona tada na fotografiji, a preneo portal Nova.

Jelena-Đoković-instagram

Krajem februara meseca ove godine, Jelena je bila i govornik na konferenciji na temu ”Originalni razgovori”. Neke od tema bile su kako napisati dobru radnu biografiju i motivaciono pismo, šta je važno istaći tokom razgovora za željenu poziciju, kako se gradi lični brend u poslu i koja znanja i veštine su neophodne za današnje tržište rada i slično.

Na ovu temu predavanje je održano na inicijativu magazina “Original” i Fondacije Novak Đoković. Konferencija je okupila više od 600 ljudi, a Jelena je tada izjavila da “ne veruje u male plate”, te da se, kako je rekla, u Srbiji “romantizuje siromaštvo”.

Iako većina javnosti smatra da Jelena nije mislila ništa loše, te da je mladima želela da poruči da treba da traže i zahtevaju više, jedan deo građana poručio je “Kako te nije sramota?”. Tada se povela rasprava oko toga ima li Jelena Đoković predstavu o tome kako žive građani Srbije.

To međutim nije sve. Jelena je u maju ove godine svojim pratiocima dala još jednu dilemu za diskutovanje. Zbog video snimka koji je objavila na svom Instagramu, a u kome je pričala o zdravlju zuba, karijesu, trudnoći, ali i generalnom fizičkom zdravlju, ponovo je naišla na osude kako domaće, tako i svetske javnosti.

“Danas imamo jako puno problema sa plodnošću i žene imaju problema da zatrudne, a dosta uticaja ima takođe i problemi sa zubima – karijes, nagomilane naslage i bolesti desni”, istakla je ona tada u lajvu na svom Instagram profilu.

Zbog ovoga, supruga našeg tenisera odlučila je da se u autorskom pismu za domaće medije obrati građanima Srbije i da pojasni da, kako je rekla, svako ima pravo na svoje mišljenje. Njeno autorsko pismo ujedno je služilo i kao odgovor za sve gore navedene kritike.

“Pretpostavljam da ste ovih dana imali priliku da čitate, a možda i učestvujete u diskusiji na temu objava na mom Instagram profilu. Nemam nista protiv što nekom smetaju neke stvari koje javno govorim. Podržavam da različito mislimo, ali ne i da jedni od drugih pravimo neprijatelje zbog toga što se ne slažemo. Moja interesovanja su me dovela do različitih tema, autora i mišljenja. Učeći i istražujući o onome što me zanima stižem na različita mesta. U današnjem, modernom svetu, ono što je bilo ponuđeno kao jedino rešenje, preispituje se i dopunjuje. Učenje je živa stvar, proces. Nema kraja. I za mene – nema dogmi koje moram slepo da sledim. Prosto sam otvorena da čujem i ono sa čim se ne slažem jer želim da preispitam ono što znam”, napisala je ona u autorskom pismu za “Blic” te dodala:

“Sasvim jednostavna ideja, da na svom Instagram nalogu razgovaram sa ljudima čije su mi knjige i javni rad bili zanimljivi, pretvorila se u jedno od glavnih pitanja i problema u našoj javnosti. Naime, moj razgovor sa Nadine Artemis, o zdravlju zuba i tome koliko je to bitno za naše celokupno zdravlje, je izazvalo veliku buru u javnosti. Vrlo često pronalazimo u medijima pregršt saveta i podsticaja kako da očuvamo i poboljšamo svoje zdravlje kako ne bismo nužno završili kod doktora. Da li sam ja bilo kojim gestom rekla “Hej žene, izlečite karijes i stiže beba na proleće?!” Naravno da nisam. To nismo uradile ni Nadine, a ni ja.”

Da je Jelena Đoković rekla da deci daje viršle dobila bi aplauz, ovako je i dalje antipatična i zla folirantkinja

26 Shares
Share via
Copy link