Magazin

Svetislav Pešić je stub reprezentacije Srbije, a u njegovoj porodici tu ulogu ima supruga Vera

337253_profimedia0755202220_ff
Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kakav sudbinski preokret jednog od najboljih evropskih, ali i svetskih košarkaških selektora u istoriji ove igre.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić poznat je, osim po velikom košarkaškom znanju, i kao čovek koji vrednuje porodicu i porodične vrednosti.

Jedan je od najtrofejnijih evropskih trenera i član Kuće slavnih FIBA, a s reprezentacijom SR Jugoslavija osvojio je Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo, dok je s Nemačkom osvojio EP.

Izgradi je veoma uspešnu karijeru, dok mu je velika podrška u svemu njegova supruga Vera koja je nekada i sama bila košarkašica. Naime, igrala je za sarajevski “Železničar” budući da odatle i dolazi.

Pešić nikada neće zaboraviti da je znao da je ona žena njegovog života kada ju je upoznao, a odgajili su dvoje dece u uspešne odrasle ljude.

Zanimljivo je da su svi članovi porodie Pešić igrali košarku. Marko je sportski direktor u Bajernu, Ivana je u Barseloni i oboje žive košarkaške živote. Ivana se udala za Jaglu, doskorašnjeg reprezentativca Nemačke, a Markova supruga jedina nije u košarci, ali voli sve Pešiće i navija za njih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Pesic (@pesic7)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Pesic (@pesic7)

– Ja sam uvek govorio da nam treba trener koji treba da provede vremena na terenu i to znači da sam u poslu i da radim. Morao sam poduže da razmišljam, bilo je ispitivanja javnosti, a vidim da je javnost bila zadovoljna, počeli su da se javljaju prijatelji, kolege. Ja ne živim ovde i sada ću najviše vremena provoditi ovde, duže ću biti i živeti ovde, raditi na košarci, daću sebe. Siguran sam da će biti rezultata, dobio sam podršku porodice i to mi je bilo najvažnije. Marko kad je čuo, rekao je ‘šta čekaš, preuzimaj to’. To je bilo emotivno, hteo je da igra za Srbiju i Jugoslaviju, ali nije imao priliku. Vera, supruga, rekla je da nemamo samo olimpijsku medalju, pa sada imamo dodatne ciljeve i motive – opisao je ulogu sina i supruge Pešić.

Izvor: Stil Kurir

SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVI, TAKO NASTAJU ŠAMPIONI: Pešiću, oprosti narodu svom prgav jezik i manjak poverenja

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link