Magazin Novi Sad

Milica pravi najzdraviji hleb, u Novi Sad donosi ukuse sveta i živi svoj san

Svet hleba
Foto: Luftika

Ukoliko ste na posebnom režimu ishrane ili jednostavno volite da se hranite zdravo i tragate za zdravim hlebom bez aditiva i kvasca, naš predlog je radnja „Svet hleba“ u ulici Narodnog fronta, na Limanu 3.

Pre četiri godine Milica Veselinović je otvorila ovu radnju koja je bila njen san i želja. Ideja se rodila kada je nakon dugog traganja i sama uvidela da pravog hleba bez aditiva i kvasca skoro da nema u prodaji.

Milica je dugo razmišljala šta je to što bi zadovoljilo svačiji ukus, a da bude nešto potpuno zdravo i inovativno na tržištu.  Isprobala je razne varijante i na kraju je dobila svoje originalne recepte i proizvode u kojima mnogi Novosađani uživaju.

–  Iako je naporno, teško i izazovno preduzetništvo u Srbiji ispunjena sam i zadovoljna. Ova radnja je bila moj san – kaže Milica i dodaje:

– Novi Sad i Vojvodina uopšte nemaju svoj autentičan proizvod po čemu smo mi zapravo poznati. Vojvodina je jedno veliko polje koje proizvodi žitarice, seme i sve ostalo, ali nemamo autentičan proizvod koji bi bio moderan i primamljiv tržištu i ovde i u inostranstvu.

Svet hleba

Kako kaže za sada ima par ponuda da brendira svoje proizvode.

Milica svoje hlebove pravi bez aditiva, konzervansa i kvasca. A u svojoj ponudi ima četiri vrste slanog hleba.

Jedan kvasni hleb, ali sa metaboličkim kvascem. To je hleb od ražanog brašna, suncokreta, piva i melase. Drugi hleb je njegov potpuni opozit, nema brašna uopšte i nema kvasca. Napravljen je u potpunosti od semena, lešnika i psilijuma. Zatim, godo hleb od četiri vrste brašna, šest vrsta semena, sa kimom, konopljom, morskom solju i origanom i spelta hleb sa bosiljkom, tri vrste brašna i lanom.

Milica u svojoj radnji nudi i dezertni banana hleb sa semenom bundeve i čokoladom.

Svet hleba

– Tajna hleba leži u njegovoj istinskoj gastronomskoj vrednosti. Ali i u puno ljubavi i mnogo rada. Mislim da je to presudno za sve u životu pa i za posao. Kao i iskustvo, svi tajni sastojci dolaze sa iskustvom – rekla nam je Milica.

Hleb može da se kupuje rinfuzno, pa tako možete kupiti i parče.

Kako je vreme prolazilo pokazala se potreba i za drugom hranom, pa je ova mlada Novosađanka odlučila da u svoju ponudu uvrsti osim hleba potaž  i obrok čorbe, ali ne bilo kakve…

– Na meniju su svaki dan sve ekstravagantnije obrok čorbe. Ponedeljkom je čorba iz Grčke, utorkom je čorba iz Francuske, sredom iz Španije itd. Sve to što smo probali na putovanjima hteli smo da donesemo i u naš grad i da poslužimo uz naš hleb – ističe naša sugrađanka.

Pored hleba i čorbi, u ponudi su i jako ukusni, a zdravi, puter kolači –  I to Venecuela pecivo bez brašna, kvasca i šećera, zatim New York Time kolačići od putera i čokolade sa čilijem. A tu su i sendviči…

Svet hleba

Ono što je još interesantno jeste da Milica pravi i domaće namaze, kako bi svojim kupcima ponudila kompletan i zdrav obrok. To su domaće pileće paštete i domaći pate od pilećeg filea ili vegeterijanski humus.

Ovim je Milica kompletirala svoju ponudu i ostvarila želju da svojim sugrađanima može da ponudi kompletan i zdrav obrok. Bilo da je u pitanju doručak, ručak ili večera.

Milicina radnja „Svet hleba“ je otvorena  šest dana u nedelji.  Dostava se vrši preko svih aktuelnih platformi i gradskih dostava, a možete poručiti i direktno preko telefona 061/ 1678 488

Iako je ova radnja bila popularna uglavnom među Limancima, nakon četiri godine postala je popularna kod svih  Novosađana što samo pokazuje da se rad i trud isplate i da se dobar i kvalitetan proizvod uvek prepoznaju.

Mirjana je otvorila prvu prodavnicu Kurtoš kolača u Novom Sadu i dala mu novu, neodoljivu dimenziju

Čitajte Luftiku na Google vestima

Irena Bjelić

komentar

Klikni da objaviš komentar

1.1K Share
1.1K Share
Share via
Copy link