Magazin

Užički Supermen pešačio do Londona i Moskve, diplomirao u 73. godini i ‘pojeo’ koronu

supermen
Foto: RINA

Godine su samo broj, a Milovan Milutinović iz Užica dokaz je da se snovi i ambicije mogu ispuniti iako ste već sasvim zagazili u osmu deceniju života. Milovan je u svom gradu poznat pod nadimkom Supermen, a ovih dana mediji o njemu izveštavaju kao o jednom od najstarijih diplomaca u Srbiji.

On je nedavno diplomirao na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu, ali je sebi već postavio nove ciljeve. Prvo će, kako kaže, upisati master studije, a zatim planira i pohod ka doktoratu.

– Za četiri godine položio sam 36 ispita sa prosečnom ocenom sedam. Nije bilo lako, bilo je predmeta koje sam polagao nekoliko puta i stolica se zagrejala. Sav taj trud kao što obično biva u životu se na kraju isplatio. Pojedini profesori su se šalili na račun mojih godina, ali ništa zlonamerno nije bilo. Čak sam jednom dobio i veću ocenu zbog moje upornosti i volje – kazao je Milovan za RINU.

Supermen sa Đetinje je tokom svoje završne godine studija oboleo i od koronavirusa, međutim to za njega nije bila zastrašujuća vest. Kada je prijateljima saopštio da je pod stare dane odlučio da postane brucoš susreo se sa nevericom i podsmehom okoline, ali to ga nije demotivisalo.

– Mnogi iz moje okoline su bili skeptični i podsmevali se mojoj odluci da pod stare dane upišem fakultet, ali sve sam ih demantovao – iskreno je ispričao Milutinović.

supermen 1
Foto: RINA

Odakle nadimak Supermen? Milovan je ovaj neobičan nadimak stekao nakon što je peške stigao do Londona, a zatim i do Moskve. Aktivno se bavi sportom, a naročito je posvećen bodibildingu.

– Mladima bih poručio da je najvažnije da imaju svoj jasan cilj i da streme ka njemu. Da nikad ne odustaju ma kako im se okolnosti učinile teške. Ko hoće nađe način, a ko neće nađe izgovor – poručio je mlađima Supermen iz Užica.

supermen 2
Foto: RINA

Namera mu je da nakon završenog školovanja svoje znanje prenese mladim ljudima kroz buduću Akademiju za bodibilding i fitnes.

Preminuo srpski bodibilding šampion i bivši bodigard Monike Beluči

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
137 Shares
137 Shares
Share via
Copy link