Novi Sad Vesti

Novosađani zaplesali sirtaki na Trgu slobode: Tradicionalni ples i grčka muzika oduševili prolaznike

Super Vero novi sad sirtaki

Na Trgu slobode u Novom Sadu, sunčano popodne u četvrtak, 6. juna, pretvorilo se u pravo plesno slavlje. Novosađani su se spontano okupili i zaplesali u ritmu sirtakija. 

Sve je počelo kada je instruktor plesa, zajedno sa grupom dece, počeo da pokazuje korake sirtakija. Njihova energija brzo je privukla pažnju starijih sugrađana, koji su se pridružili plesu. Kako se broj plesača povećavao, muzika nije bila dovoljno glasna, pa su tamburaši s drugog dela Trga priskočili u pomoć, stvarajući još veseliju atmosferu. 

Prisutni su imali priliku da uživaju u autentičnom grčkom iskustvu, naročito kada je grupa sveštenika iz Grčke, koja se slučajno našla u blizini, bodrila plesače na svom jeziku. Plesna energija i muzika privukli su mnoge prolaznike, a događaj je zabeležen i na brojnim video snimcima. 

Na kraju smo saznali da je ovaj spontani ples organizovan kao deo najave “Grčkog meseca” u Super Veru, koji se tradicionalno, svake godine obeležava tokom čitavog juna meseca i kada je najveći broj grčkih proizvoda na sniženju.

Potraga za grčkim blagom i mogućnost da osvojite 200.000 dinara!

Pored plesa, Super Vero je pripremio i nagradni konkurs pod nazivom “Gastronomska odiseja”. Do 30. juna, svi koji kupe grčke proizvode iz lifleta “Grčki mesec” u vrednosti od najmanje 1500 dinara, mogu učestvovati u nagradnom konkursu. Glavna nagrada iznosi 200.000 dinara u vidu vaučera za kupovinu u Super Veru, dok su druga i treća nagrada 100.000 i 50.000 dinara. Takođe, deset utešnih nagrada iznosi po 10.000 dinara. 

Da biste učestvovali, potrebno je da napravite kreativnu fotografiju ili video koji prikazuje šta za vas predstavlja mediteransko blago, koristeći proizvode kupljene u Super Veru. Svoj kreativni sadržaj možete objaviti na otključanom Instagram ili Fejsbuk profilu uz tagovanje Super Vera i korišćenje heštegova #gastronomskaodiseja, #grčkimesec ili da pošaljete na mail [email protected] 

Više informacija možete pronaći OVDE i u lifletu Grčki mesec

“Vaše priče i inspiracije učiniće ovaj mesec posebnim. Ova gastronomska avantura nije samo prilika da uživate u ukusnoj hrani, već i da osetite toplinu i gostoprimstvo mediteranske kulture. 

Pridružite se našoj odiseji i otkrijte ukuse mediteranskog blaga koje smo pripremili za vas,” poručuju iz Super Vera.

Letovanje u Grčkoj – odmor o kakvom maštate

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link