Magazin

Terapeuti tvrde da će parovi koji prihvate ovu jednostavnu istinu biti 98% srećniji od drugih

romantična veza sukob savet terapeuta
Foto: Freepik

Većina ljudi mašta o savršenim međuljudskim odnosima u vezi, iako dobro znamo da to ponekad nije moguće, posebno ako naletimo na neku “džombu” u vidu ozbiljnog životnog izazova. Ne treba ni očekivati da naši partneri ili odnosi budu savršeni, a neke osobe se oslanjaju na romantične veze da bi ispunili lični cilj i osećali se potpuno i ispunjeno.

Cilj je da prihvatimo mane onih koje volimo. Međutim, čak i u najsrećnijim vezama ponekad dolazi do sukoba, ali to je normalno, smatraju terapeuti Harvil Hendriks i Helen LaKeli.

– Ako se stalno svađamo, ili živimo zajedno u tišini, zašto ne raskinemo? Iako istraživanja podržavaju ekonomske, emocionalne i fizičke zdravstvene aspekte posvećenog partnerstva i štetne posledice razvoda na partnere i njihovu decu, istraživanje se čini besmislenim kada mi patimo – kažu terapeuti za “Your Tango”, a prenosi Index.

svađa ljubavna veza
Foto: Freepik/stefamerpik

Sukobi su normalan deo svake veze

Kada dođe do svađe, naši umovi žele trenutno olakšanje od onoga što smatramo da nam uzrokuje bol.

– Postajemo uvereni da nam partneri uzrokuju veliku nevolju i nesreću. Verujemo da će nas razvod osloboditi bola i dati nam motivaciju da brinemo o sebi – dodali su oni.

Međutim, ponavljaju da je sukob normalan deo svake veze. Naravno, važno je kako reagujemo na taj sukob i kako pokušavamo da ga rešimo.

– Zato je veoma važno prihvatiti tu činjenicu – kažu Hendriks i LaKeli.

Oni zaključuju da su parovi koji su prihvatili ovu istinu 98 odsto srećniji od drugih.

Izvor: Index

Srbin tražio savete za zajednički život sa devojkom pa dobio hit predloge

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link