Magazin Srbija

Srbin tražio savete za zajednički život sa devojkom pa dobio hit predloge

par

Zajednički život je veliki korak u emotivom odnosu dvoje ljudi. Iziskuje uspostavljanje velikih komrpomisa, obostrana prilagođavanja tuđim navikama i potrebama, ali i značajne finansijske izdatke. Zato se mnogi odlučuju da nastave život kod roditelja čak i kada pređu tridesetu, a vezu održavaju upravo tako – „na daljinu“, iz porodičnog doma i sa planovima za zajednički krov nad glavom.

Kada se usude da pokušaju da izađu iz sigurne zone i konformizma i upuste se u avanturu zvanu „zajednički život“, mnoge parove plaši kako će funkcionisati veza kada se budu viđali mnogo češće, da li će na površinu isplivati problemi koji su do sada nisu bili vidljivi, kako finansijski izdržati sve što samostalan život podrazumeva, a da ne dođe do svađa i čestih tenzija. Upravo zbog toga se jedan momak obratio za pomoć iskusnijima od sebe, pa smo pročitali zanimljive savete, a svoje lično iskustvo su podelile Milica i Vanja iz Beograda.

„Za koji mesec devojka i ja planiramo da počnemo živeti zajedno. Šest godina smo zajedno, ali nismo bili u mogućnosti da napravimo taj korak sve do sada. Da naglasim da ćemo živeti sami, znači nije ona situacija da idemo u njenu ili moju porodičnu kuću da živimo sa familijom. Dakle, zanimaju nas iskustva vas koji ste to već uradili ili imate iskustva sa tim, da podelite savete za koje mislite da su bitni, šta vas je iznenadilo, šta se promenilo (ako jeste) i sve u svemu kako je to uticalo na vašu vezu. Sva iskustva su dobrodošla“, pisalo je u objavi na Reditu, a onda su krenuli da se nižu dobronamerni, zluradi i „duhoviti“ komentari.

„Skupljaj čarape i ne bacaj stvari na pod. Ako misliš da je stan čist, ne veruj mozgu nemamo mi te detektore dobre, pobriši nešto dobićeš bonus poene“, „Kupi mašinu za sudove ako je stan nema već i mir kući“, „Nemojte da padnete na onu foru, vi ste par, pa možete da živite u manjem prostoru. Ako ste u mogućnosti, obavezno da imate dovoljno prostora da imate gde da se sklonite jedno od drugog.“

„Ukoliko ne spavate u isto vreme, spavaća soba da bude izolovana od prostora gde provodite vreme. Za spavanje odvojeni singl pokrivači, ni pod razno jedan dupli. Otpočetka delite ravnomerno kućne poslove i planiranje istih. To bi bilo to, sve ostalo može usput da se reši“, „Spuštaj dasku na wc šolji“, bili su mnogi od dobronamernih saveta.

saveti-redit
PrtSc

Naravno da su svakom žitu ima kukolja, pa je tako bilo i neumesnih komentara ispod ove ozbiljne objave (ozbiljne u smislu da je momku zaista potrebna pomoć jer želi da započne stabilan zajednički život sa svojom devojkom).

A koliko je važno biti spreman na sve, ne praviti greške u koracima i uzimati u obzir za razmatranje i stvari koje se podrazumevaju vidimo u dva primera naših devojaka koje su nam ispričale kako je izgledao njihov početak zajedničkog života sa, jednoj bivšim, drugoj aktuelnim partnerom.

Prvo ćemo preneti ono loše iskustvo, da bismo završili u lepom tonu.

– Bila sam sa dečkom dve godine u vezi, a kada smo konačno počeli da živimo zajedno ubrzo sam saznala užasnu tajnu koju je krio čitavo vreme. On je bio profesionalno sportista, pa je u jednom trenutku bio u karantinu, a ja sam tokom vikenda ostala sama u kući. U jednom momentu neko je pokušao da uđe u stan, a kad mu nije pošlo za rukom, snažno je kucao. Otvorila sam i na vratima je bila devojka, koja se praktično izbezumila kada me je videla.

Na kraju se ispostavilo da je to druga devojka mog tadašnjeg dečka koja nije imala pojma za moje postojanje, kao ni ja za njeno. Čovek je vodio paralelni život bukvalno, a to mu je uspevalo jer je ona živela u inostranstvu. Tada je došla sa željom da ga iznenadi i nije najavila svoj dolazak, pa se tako i razotkrilo čitavo klupko prevare – ispričala nam je Milica (29).

Njena sugrađanka iz Beograda imala je, srećom, uspešniji poduhvat suživota sa emotivnim partnerom.

– Počela sam da živim sa verenikom pre više od dve godine i o zajedničkom životu mogu samo da kažem reči hvale. Sve što zajedno prolazimo i gradimo samo je učvrstilo naš odnos, ali kako nikada nismo ni imali tajne i od početka smo bili sasvim otvoreni i iskreni jedno prema drugom, bilo je očekivano da ćemo dobro plivati u zajedničkom životu.

Ljude oko mene najviše čudi naša finansijska raspodela, gde on pokriva gotovo sve zajedničke troškove, ali i to smo utanačili na početku veze – oboje smatramo da je to zadatak muškarca, tako da smo se i u tome dobro razumeli i pronašli. Sve u svemu, neću ga menjati – kaže Vanja (32).

Kakva su vaša iskustva kada je zajednički život u pitanju?

Izvor: Žena

Samo da je muško i da ima zube: Šta se desi kada žene smanje kriterijume?

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
66 Shares
Share via
Copy link